Οι πιο χαζές σκέψεις για τις σχέσεις

Μερικές από αυτές δεν μπορούν να εφαρμοστούν πια. Άλλες δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν ποτέ. Για κάποιο λόγο, όμως, επιμένουν…
Οι πιο χαζές σκέψεις για τις σχέσεις
Όταν η συζήτηση πάει στις σχέσεις, θα ακούσεις πολλές κλισεδιές. Μερικές από αυτές είναι χαριτωμένες, και πολλές είναι αληθινές. Επειδή μερικές φορές το κλισέ ταυτίζεται με την πραγματικότητα. Άλλες, πάλι, φορές, θα ακούσεις κάτι απόψεις που δεν θα βγάζουν κανένα απολύτως νόημα. Και εμείς μαζέψαμε μερικές από αυτές τις χειρότερες, πιο ανούσιες σκέψεις που έχουμε ακούσει ποτέ για τις σχέσεις και για τον έρωτα.

Και τις καταρρίπτουμε όπως τους αξίζει.

Αν μια σχέση τελειώσει, σημαίνει ότι απέτυχε
Από πού κι ως πού; Ναι, σίγουρα, πολλές φορές οι χωρισμοί είναι βάρβαροι και οι πρώην σύντροφοι δεν θέλουν να ξαναδούν ο ένας τον άλλο ζωγραφιστό, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Τι συμβαίνει με τις σχέσεις που τελειώνουν λόγω απόστασης; Ή κάποιου άλλου παράγοντα που δεν βρίσκεται στον έλεγχό μας; Τι συμβαίνει με τις σχέσεις που τελειώνουν με έναν χωρισμό, απλά και μόνο επειδή ήρθε η ώρα τους να τελειώσουν; Όλα τα πράγματα στην ζωή έχουν ημερομηνία λήξης, και τίποτα δεν είναι τέλειο.

Αν δεν είστε συνέχεια μαζί, τι σχέση είναι;
Λειτουργική, αν ρωτήσεις εμάς. Και μία σχέση που βασίζεται στον σεβασμό του χώρου του άλλου. Ακόμα κι αν μιλάτε όλη μέρα, κάθε μέρα, αυτό δεν σημαίνει πως η σχέση σας είναι καλύτερη από τις άλλες. Πόσο μάλλον, κάποια στιγμή, θ’ αρχίσετε να νιώθετε πως πνίγεστε.

Πρέπει να ανακαλύπτεις κάθε μέρα κάτι καινούριο για τον σύντροφό σου
Συγγνώμη, αλλά αυτός που το είπε αυτό μάλλον δεν είχε γνωρίσει πολλούς ανθρώπους στην ζωή του. Ακόμα και οι πιο ενδιαφέροντες από εμάς μπορούν να γίνουν βαρετοί—ειδικά αν αρχίσουν να μοιράζονται την ζωή τους με κάποιον.

Αν αγαπιέστε, δεν θα σε νοιάζει το σεξ
Ονομάζεται slut shaming, και είναι κακό. Μην το κάνετε στους ανθρώπους. Αφήστε τους να απολαμβάνουν το σεξ και να έχουν προσδοκίες από το σεξ. Επειδή το σεξ είναι ανθρώπινο.

Όλα στις σχέσεις είναι άσπρο-μαύρο
Αν τα πράγματα πάνε καλά, είστε ευτυχισμένοι. Αν κάτι ξαφνικά δεν πάει καλά… Συγγνώμη, αλλά όπως λέει και το τραγούδι, “Δεν είναι έτσι η αγάπη”, αντίο.
Ή, τουλάχιστον, κάπως έτσι σκέφτονται μερικοί (πολύ τεμπέληδες) άνθρωποι, που λογικά η μεγαλύτερή τους σχέση κράτησε μιάμιση εβδομάδα.

Αν αγαπιέστε αληθινά, θα συμφωνείτε στα πάντα
Δεν πρόκειται καν να μπούμε στην διαδικασία να γράψουμε γιατί αυτό είναι λάθος. Μερικά πράγματα πρέπει να είναι αυτονόητα.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v