Τι λέει ο τρόπος που σε φιλάει;

Πολλά μπορείς να καταλάβεις για τα αισθήματα και τις προθέσεις του άλλου από τον τρόπο που σε φιλάει. Δώσε βάση.
Τι λέει ο τρόπος που σε φιλάει;
Μήπως θα το δω στα μάτια του; Όχι, θα εξαπατηθείς. Μήπως στους αναστεναγμούς του; Όχι, θα προσποιηθεί. Αν θέλεις να μάθεις αν σε αγαπάει πολύ, στο φιλί του θα το δεις.

Συγχώρα μας για την αδέξια μετάφραση του εμβληματικού Shoop Shoop Song της Cher αλλά οι μεγάλες αλήθειες πρέπει να λέγονται –έστω και αδέξια μεταφρασμένες. Τι λέει, λοιπόν, ο τρόπος που σε φιλάει για τα αισθήματά του;

Πεταχτό φιλί στο στόμα: Νιώθει άνετα μαζί σου, πιθανότατα είστε αρκετό καιρό μαζί, και αυτό που θέλει να δηλώσει είναι ότι τα αισθήματά του για σένα δεν έχουν αλλάξει. Το πεταχτό φιλάκι στα χείλη χρησιμοποιείται συνήθως σαν χαιρετισμός, όταν συναντιέστε ή όταν ο ένας από τους δύο φεύγει από το σπίτι. Αν σε φιλάει πάντα και μόνο έτσι, ίσως πρέπει να ανησυχήσεις ότι η φλόγα στη σχέση σας έχει αρχίσει να σβήνει –και να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις εσύ ένα πιο παθιασμένο φιλί, για να την κρατήσεις αναμμένη.

Γαλλικό φιλί: Υποθέτουμε ότι δεν χρειάζεται να το πούμε, αυτό το φιλί-φωτιά φωνάζει «σε θέλω», έχει τη δύναμη να σε ερεθίσει –και την πρόθεση επίσης– και συνηθίζεται στα πρώτα στάδια μιας σχέσης, και ως προκαταρκτικά στο σεξ. Αν είστε μαζί κάτι χρόνια και φιλιέστε ακόμα έτσι, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Δεν σε αγαπάει μόνο, (εξακολουθεί να) σε θέλει τρελά.

Περίπου γαλλικό φιλί, αλλά μόνο με χείλη: Αν η γλώσσα του παραμένει πεισματικά μέσα στο στόμα του, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή βρίσκεστε ακόμα στα πρώτα-πρώτα στάδια, που οι περισσότεροι άνθρωποι ντρεπόμαστε να εκφραστούμε ακριβώς όπως θα θέλαμε, ή δεν είναι ακόμα βέβαιος για το πού θέλει να πάει το πράγμα μεταξύ σας. Του αρέσεις, σίγουρα, του αρέσεις όμως αρκετά; Δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Γαλλικό φιλί με όλο το σώμα: Ξέρεις ποιο λέμε, αυτό που την ώρα που φιλιέστε σε σφίγγει στην αγκαλιά του, το χέρι του στο πίσω μέρος του λαιμού σου προσπαθεί να σε τραβήξει πιο κοντά του και γενικώς όλο του το σώμα φωνάζει «σε θέλω». Δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε υποθέτουμε. Σε θέλει.

Φιλί στο κούτελο/ στη μύτη: Από εκείνα τα πατρικά φιλάκια, που δηλώνουν στοργή και τρυφερότητα. Μην βιαστείς να το πάρεις σαν ένδειξη πλατωνικής αγάπης, και να απογοητευτείς επειδή εσύ ήθελες κάτι παραπάνω –σκέψου ότι κανείς δε φιλάει τους φίλους του στο μέτωπο ή στη μύτη. Φιλικά είναι τα φιλάκια στο μάγουλο. Αυτά εδώ δείχνουν νοιάξιμο και συναισθηματική εγγύτητα.

Φιλί στο χέρι: Εντάξει, είναι λίγο ποζέρι, θέλει και να πιστεύεις ότι έχει μια ρομαντική πλευρά (που μάλλον δεν έχει, οι πραγματικά ρομαντικοί θα ντρέπονταν να κάνουν τόσο θεατράλε χειρονομία) αλλά το σίγουρο είναι πως όσο σε φλερτάρει αυτός εδώ ο τύπος θα περάσεις πολύ ωραία. Για τα επόμενα στάδια, δεν εγγυόμαστε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v