Πώς θα ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον του-ης

Οι συμβουλές θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε μία: όσο λιγότερο προσπαθείς να ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον του-ης, τόσο θα το ξανακερδίζεις.
Πώς θα ξανακερδίσεις το ενδιαφέρον του-ης
Η σχέση βρίσκεται σε ένα αρκετά πρώιμο στάδιο και παρατήρησες ότι έχει αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του-ης. Σκέφτεσαι ότι ίσως και να έβαλες και εσύ το χεράκι σου γιατί είχες καιρό να νιώσεις έτσι για κάποιον-α και να έπεσες λίγο με τα μούτρα. Μην ανησυχείς, όλα καλά, μπορείς να γυρίσεις το παιχνίδι.

Ασχολήσου με τα δικά σου προβλήματα

Οι άνθρωποι αρχικά μας ελκύουν γι’ αυτό που είναι. Για τη φύση του επαγγέλματός τους, για τα χόμπι τους, για τις πεποιθήσεις τους. Μετά μας ελκύουν επειδή μας συμπεριφέρονται όμορφα και μας κάνουμε να νιώθουμε μοναδικοί. Αλλά, εκεί μερικοί το χάνουμε και καμιά φορά προσκολλόμαστε πάνω στον άλλο. Αυτό τώρα είναι που πρέπει εσύ να προσέξεις είναι να είσαι ο εαυτός σου και να εστιάσεις στα δικά σου προβλήματα.

Χρειάζεσαι λίγη αυτοπεποίθηση

Μπορεί σε αυτή τη φάση της ζωής σου, να μην ξεχειλίζεις αυτοπεποίθηση, αλλά όπως λέει και η σοφή λαϊκή ρήση: τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Κάνε ό,τι πιστεύεις ότι θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα, από το να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να ξεκινήσεις κάποιο σπορ (έτσι θα βάλεις και σε προτεραιότητα τον εαυτό σου) και δείξε στον σύντροφό σου ότι κάπου βαθιά μέσα σου έχουν μείνει αποθέματα αυτοπεποίθησης.

Μίλα με άλλους-ες

Λίγο άκακο αθώο φλερτ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Μπορεί αυτή τη στιγμή να είσαι σε μία φάση που δε θέλεις να πεις καλή κουβέντα σε άλλον άνθρωπο, αλλά ίσως αυτό να σε βοηθήσει να ξεχαστείς λίγο. Βέβαια, αν αποφασίσει να σε διεκδικήσει όταν αρχίσει να νιώθει ότι σε χάνει, τότε καλό είναι να επανεξετάσεις την πιθανότητα να είσαι μαζί του-ης.

Μάγεψέ τον-ην μέσα από τα σόσιαλ

Δε θα ποστάρεις 47 σέλφι τη μέρα για να του-ης δείξεις πόσο ελκυστικός-ή είσαι την ώρα που πίνεις έξω τις ποτάρες σου. Πρέπει να αφήσεις λίγο τη φαντασία του-ης να καλπάσει. Βγάλε φωτό τα δύο κοκτέιλ (αν υπάρχει και τρίτο, φέρσου στρατηγικά και μη το βάλεις στη φωτό) και ανέβασέ τα σε στόρι. Αρχικά θα αναρωτιέται με ποιον-α έχεις βγει.

Δε χρειάζεται να είσαι πάντα εκεί

Ίσως τον τελευταίο καιρό να έχει σταματήσει να σου στέλνει. Θέλεις πάρα πολύ να ρωτήσεις τι συνέβη και γιατί έχει απομακρυνθεί, αλλά ίσως και να μην είναι καλή ιδέα. Αντ’ αυτού προσπάθησε να μην προσπαθείς πολύ. Δεν χρειάζεται να απαντάς αμέσως ούτε να λες «ναι» όποτε σου προτείνει να βγείτε.

Μην τον-ην ελέγχεις

Μπορεί όταν το κάνεις να σου φαίνεται αθώο, αλλά πίστεψέ μας, και διπλωματικά να το κάνεις, το καταλαβαίνει. Μη ρωτάς ούτε με ειλικρίνεια, ούτε διπλωματικά πού είναι. Δεν είναι ωραίο να σε ελέγχουν.

Δείξε ότι δεν τον-η χρειάζεσαι

Υπάρχουν τρόποι να το κάνεις αυτό. Για παράδειγμα, αν σου προτείνει να βγείτε, απάντα καταφατικά, αλλά πες ότι πρέπει να φύγεις νωρίς γιατί έχεις και κάπου άλλου να πας. Ή πες ότι δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις και ότι θα ενημερώσεις πιο αργά. Να είσαι πιο βιαστικός-ή όταν μιλάτε στο τηλέφωνο.

Μην είσαι ανοιχτό βιβλίο

Μπορεί να σε ρωτήσει πώς ήταν η μέρα σου και εσύ να αναφέρεις μέχρι και τα flashbacks που είχες από το δημοτικό λίγο πριν κοιμηθείς. Όχι, καλό είναι να μην το κάνεις αυτό. Κυρίως για εσένα∙ δεν ξέρεις αν όντως αυτός ο άνθρωπος κάνει για εσένα, κι αν αποδειχθεί ότι δεν κάνει ίσως και να μετανιώνεις το γεγονός ότι τα μοιράστηκες όλα αυτά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v