Γιατί δε με εμπιστεύεται ο/η σύντροφός μου;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο/η σύντροφός σου δε σε εμπιστεύεται. Για την ακρίβεια, οκτώ.
Γιατί δε με εμπιστεύεται ο/η σύντροφός μου;
Η εμπιστοσύνη βρίσκεται στο top 3 των συστατικών της συνταγής για μια πετυχημένη σχέση. Χωρίς αυτή δύσκολα στεριώνει. Κι αν ο/η σύντροφός σου δε σε εμπιστεύεται, καλό είναι να ξέρεις ποιος είναι ο λόγος. Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε οκτώ πιθανές αιτίες που δε σε εμπιστεύεται.

Τον/ην έχουν απατήσει στο παρελθόν

Προφανώς δε φταις εσύ αν τον απάτησαν στο παρελθόν και τώρα δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί. Πιθανόν, αν σε έχουν κερατώσει κι εσένα στο παρελθόν να μπορείς να ταυτιστείς μαζί του/ης.

Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να ξεπεράσει μία απιστία, πρέπει να δουλέψει πολύ με τον εαυτό του. Ναι, είναι λιγάκι άδικο να την πληρώνεις εσύ, αλλά αν επικοινωνείτε καλά θα το ξεπεράσει.

Του/ης έχεις πει ψέματα

Αυτό, συγγνώμη που θα σ’ το πούμε, είναι δικό σου λάθος. Εσύ μπορεί να είχες καλές προθέσεις ή να ήθελες να τον/ην προστατέψεις. Ίσως να είπες ψέματα επειδή σε ζηλεύει. Ωστόσο, αυτό δε σε δικαιολογεί 100%. Πρέπει να δείξεις με πράξεις ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη του/ης.

Είναι ανασφαλής

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας άνθρωπος είναι ανασφαλής. Μπορεί στο παρελθόν να μην ήταν τόσο γοητευτικός όσο είναι σήμερα. Ίσως να είναι αυτή η προσωπικότητά του.

Σου έχουμε όμως καλά νέα: όσο δείχνεις στον σύντροφό σου ότι θέλεις να είσαι μαζί του/ης, και μόνο μαζί του/ης, θα αρχίσει να σε εμπιστεύεται.

Πιστεύει ότι είσαι πολύ καλός/ή γι’ αυτόν/’η

Είναι πολύ κολακευτικό να σε θεωρεί κάποιος ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί, ωστόσο είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να θεωρεί ότι είσαι πολύ πιο γοητευτικός/ή από εκείνον/η. Μπορεί να θεωρεί ότι δε θα φτάσει ποτέ το επίπεδό σου. Αν αυτό τον/η χαλάει τόσο, είναι αρκετά πιθανό να μη σε εμπιστευτεί ποτέ. Και είναι και κάτι στο οποίο δεν μπορείς να τον/η βοηθήσεις. Ούτε να ασχημύνεις μπορείς, ούτε να ρίξεις το επίπεδό σου.

Έχει λερωμένη τη φωλιά του

Συνήθως οι άνθρωποι που ζηλεύουν κατάφορα, κρίνουν εξ ιδίων. Αν φλερτάρει συνεχώς ή, ακόμα χειρότερα, σε έχει απατήσει, τότε θα σκέφτεται ότι έτσι έχουν τα πράγματα σε μία σχέση και γιατί να μην κάνεις κι εσύ το ίδιο;

Κάτι έχει γίνει στην παιδική του/ης ηλικία

Ίσως στην παιδική του/ης ηλικία έμαθε ότι κάποιος από τους δύο γονείς απάτησε τον άλλο. Ίσως να χώρισαν οι γονείς του/ης για έναν τέτοιο λόγο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να του μιλήσεις και με υπομονή να τον πείσεις να σου ανοιχτεί. Εκείνος/η οφείλει να το δουλέψει μόνος/η ή με κάποιον ψυχοθεραπευτή.

Αισθάνεται ότι δεν τον εμπιστεύεσαι

Στις σχέσεις η εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία. Σπανίζει ο ένας μόνο από τους δύο να εμπιστεύεται τον άλλο. Εφόσον εσύ δεν τον/ην εμπιστεύεσαι, γιατί να σε εμπιστεύεται εκείνος/η; Άσε που αν δεν τον/ην εμπιστεύεσαι θα συμπεραίνει ότι κρίνεις βάσει αυτών που κάνεις εσύ.

Η σεξουαλική σας ζωή έχει πέσει

Όπως είναι φυσιολογικό η σεξουαλική σας ζωή να πάρει λίγο την κάτω βόλτα όταν περάσουν τα μέλια, έτσι και είναι απολύτως λογικό κάποιος από τους δύο να ανησυχήσει ότι ο σύντροφός του δεν τον θέλει πια και ότι ψάχνει να βρει κάτι άλλο. Στην προκειμένη περίπτωση έτυχε αυτός ο κάποιος από τους δύο να μην είσαι εσύ αλλά ο σύντροφός σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v