Βασική συνταγή για κρέπες

*2 Αυγά (θερμ. δωμ.)
*1 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*1 πρέζα Ζάχαρη
*¼ κ.γ. Αλάτι
*1¼ φλ. Γάλα φρέσκο
*2 κ.σ.Βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ.)
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
*Λίγο βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
*Φρέσκα φρούτα εποχής
*Μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
*Ζαμπόν και τυρί ή ό,τι άλλο σας αρέσει
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
*Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
*Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα.
*Προσθέτουμε: γάλα, κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι.
*Χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
*Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα.
*Αν είναι παχύς ο χυλός, προσθέτουμε λίγες σταγόνες γάλα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
*Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
*Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο.
*Ρίχνουμε 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί.
*Ψήνουμε 1 λεπτό και αναποδογυρίζουμε όταν ξεκολλάει.
*Ψήνουμε 30″ την άλλη πλευρά.
*Αφαιρούμε σε πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
*Γλυκές κρέπες:
Με σοκολάτα, μπανάνα, φρούτα, παγωτό κρέμα, σιρόπι σοκολάτας.
*Αλμυρές κρέπες:
Με τυρί, ζαμπόν, αυγό, αλλαντικά, κοτόπουλο, μανιτάρια, λαχανικά, καλαμπόκι.
Extra tip:
Ψήστε τις γεμιστές κρέπες και στο φούρνο για καλύτερο αποτέλεσμα.
TIPS
*Για πιο χοντρές κρέπες, βάζετε περισσότερη ποσότητα χυλού.
*Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει πριν το προσθέσετε.
*Το κρύο βούτυρο μέσα στο αλεύρι βοηθά να μην σβολιάσει ο χυλός.
*Κοσκινίστε το αλεύρι πριν το ρίξετε στο μείγμα.
*Περάστε τον χυλό από σήτα για βελούδινη υφή.
*Χτυπήστε ελαφρά με σύρμα (όχι με μίξερ/μπλέντερ) για να μη σκληρύνουν.
*Για αρωματικές γλυκές κρέπες, προσθέστε βανίλια.
*Μπορείτε να φυλάξετε το μείγμα στο ψυγείο για αργότερα.
*Ή να καταψύξετε ψημένες κρέπες με λαδόκολλα ανάμεσα σε σακούλα τροφίμων.
*Για χρήση, αφήστε τις να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.