Στο ομώνυμο κόμικ των Τρίλο-Μαντραφίνα, η ανηψιά κι ερωμένη του δικτάτορα κάποιας μπανανίας μετατρέπεται σε πρότυπο για τις γυναίκες της χώρας μέσω της πένας ενός συγγραφέα που φτιάχνει για 'κείνη μια νέα εικόνα, αυτή της “αμόλυντης παρθένας”.
Για ποιον ακριβώς λόγο χαιρόμαστε ως χώρα; Τι κερδίσαμε στην περιλάλητη σύνοδο; Τη διαβεβαίωση ότι αν χρειαστούμε βοήθεια και τους το πούμε, αυτοί θα το σκεφτούν, και αν συμφωνήσουν όοοοοολοι, είναι σίγουρο ότι θα μας τη δώσουν; Δεν είναι και λίγο!
Η Google αποφασίζει "να μην υποκύψει άλλο στην κινεζική λογοκρισία" και υποδορίως επαίρεται γαι τη δημοκρατική της απόφαση. Τόσο καιρό που έκανε το κορόιδο τι να υποθέσουμε ότι συνέβαινε; Ότι έχτιζε το εταιρικό της προφίλ ή ότι δεν είχε καταλάβει τι θα πει λογοκρισία;
Ο Ιοβόλος βρέθηκε προ ημερών συγκινημένος στον σταθμό του Μετρό κρατώντας στα χέρια ένα εισιτήριο που γενναιόδωρα του έδωσε ένας άγνωστος επιβάτης που μόλις έβγαινε. Τι ωραίες που ειναι οι στιγμές κατά τις οποίες το εθνικό φρόνημα λειτουργεί συνεργατικά κατά της κρατικής μηχανής!