Ο Βύρων Πολύδωρας πέρασε στο πάνθεον εκείνων που έκαναν ηθικό ό,τι είναι νόμιμο, αγνοώντας τις επιταγές μιας κοινωνίας που μαστίζεται. Μπράβο! Τελικά άμα είσαι μάγκας πολιτικός ξέρεις πως να δείχνεις το δρόμο...
Ασφάλεια δε ζητήσατε; Τώρα και σε συσκευασία λογοπαιγνίου, για να χαρούν και οι εθνικιστές που πιστεύουν ότι Ξένιος Ζευς είναι ο Δίας που τιμωρεί τους ξένους (που είναι βάρβαροι).
Το μάζεμα των λαθρομεταναστών ικανοποίησε αρκετούς απο τους κατοίκους του κέντρου, όσο και αν αυτό δυσαρεστεί όσους θα ήθελαν να έχουν να κάνουν με πιο φιλελεύθερη κοινωνία. Ποιος μπορεί να πει αν έχουν ή όχι δίκιο;
Στο ΠΑΣΟΚ ξεκατινιάζονται και ο Ιοβόλος βρίσκει στους χαρακτηρισμούς που ανταλλάσσουν οι σύντροφοι την δροσιά που χρειάζεται για να περάσει το καλοκαίρι του. Η προεδρία Βενιζέλου έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.
Μήπως κάπου χάσαμε το νόημα, υπεραναλύοντας κάτι που (θα έπρεπε να) μιλάει από μόνο του; Ναι, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την τελετή έναρξης θα πούμε πάλι.
Ο Ιοβόλος παραληρεί για τις αναμνήσεις του από τότε που ήταν ελεύθερος σαν πουλί και μπορούσε να ξενυχτά και να διαβάζει χωρίς να σκέφτεται το πρωινό ξύπνημα. Σημειώνει δε ότι όλα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με την κανονική επικαιρότητα, παρά μόνο αυτή που έχει στο μυαλό του.
Μια αφελής αθλήτρια που συγκινείται με τη ρητορική της Χρυσής Αυγής και (άλλος) ένας πρωταθλητής που ντοπάρεται για ανταπεξέλθει στις ανάγκες του πρωταθλητισμού. Αν δεν ήταν στη δημοσιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι ειδήσεις αυτές θα ενδιέφεραν μόνο τους αργόσχολους.