Το junk food επηρεάζει τη γονιμότητα

Οι γυναίκες που τρώνε τακτικά γρήγορο φαγητό αυξάνουν τις πιθανότητες να καθυστερήσουν πιθανή γονιμοποίηση, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Το junk food επηρεάζει τη γονιμότητα
Συγκεκριμένα, μελετητές από το Λονδίνο εντόπισαν μετά από έρευνα πως οι γυναίκες οι οποίες καταναλώνουν fast food τέσσερις φορές την εβδομάδα ή περισσότερο, μπορεί να χρειαστούν ένα μήνα περισσότερο για να καταφέρουν να μείνουν έγκυες, εφόσον το προσπαθούν, σε σχέση με όσες τρώνε πιο υγιεινά. Μάλιστα, οι πρώτες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μην μπορούν να κάνουν παιδί.

Αντίθετα, οι «υποψήφιες» εγκυμονούσες που καταναλώνουν φρούτα τρεις φορές τη μέρα τουλάχιστον, κατά την διάρκεια του μήνα πριν τη σύλληψη, κατάφεραν να μείνουν έγκυες πιο γρήγορα σε σχέση με όσες δεν προτιμούσαν τα φρούτα.

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν πως το φαστ φουντ και τα φρούτα επηρεάζουν τις πιθανότητες της εγκυμοσύνης, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με τα πράσινα λαχανικά και τα ψάρια.

«Μια διατροφή καλής ποιότητας, πλούσια σε φρούτα και με ελάχιστο γρήγορο φαγητό αυξάνει την γονιμότητα και μειώνει τον χρόνο που χρειάζεται για να μείνει μια γυναίκα έγκυος», καταλήγει η επικεφαλής της μελέτης, Claire Roberts.

Πηγή
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v