Vivienne Westwood: «Ελπίζω να μην αγοράσουν την κολεξιόν μου»

Η εκκεντρική Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας εξέπληξε ακόμα μία φορά λέγοντας ότι ελπίζει να μην αγοράσει κανείς τις τελευταίες ενδυματολογικές δημιουργίες της …για το καλό του πλανήτη.
Vivienne Westwood: «Ελπίζω να μην αγοράσουν την κολεξιόν μου»
«Είμαι σχεδιάστρια μόδας. Δεν έχω εγκαταλείψει την καριέρα μου ή τίποτα τέτοιο. Προσπαθώ να μην σπαταλάω και ο δικός μου τρόπος να το κάνω αυτό είναι με το να μένω επικεντρωμένη στην ποιότητα και όχι την ποσότητα. Και ξέρετε το μήνυμά μου: Είναι αγοράστε λιγότερα, επιλέξτε σοφότερα για να σας κρατήσει», είπε πρόσφατα η Vivienne Westwood στο Reuters.

«Ελπίζω να μην αγοράσουν την τελευταία μου κολεξιόν», πρόσθεσε. «Μην αγοράσετε καθόλου ρούχα για τα επόμενα χρόνια, μέχρι πραγματικά να τα χρειαστείτε».

Οι λάτρεις της μόδας, βέβαια, ίσως δυσκολευτούν να αντισταθούν στα τελευταία της σχέδια, τα οποία η ίδια περιγράφει ως ανακυκλωμένα προϊόντα από πραγματικά καλές ιδέες που η φίρμα της είχε στο παρελθόν.

Στην επίδειξη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο, παρουσιάστηκαν όμορφα, καλοραμμένα φορέματα, τζάκετς, φούστες με φλοράλ prints, ριγέ μπλουζάκια και κάπρι παντελόνια.

Το αποτέλεσμα ήταν μία μίξη γυναικείας κομψότητας και εκκεντρικής πρωτοτυπίας: Αμάνικα μεταξωτά φορέματα σε μουσταρδί, μπλε και βυσσινί συνδυάστηκαν με δαντελένια υφάσματα και χαμηλά μποτάκια. Τα δε μοντέλα ήταν βαμμένα έτσι ώστε να μοιάζουν με καρτούν, ενώ το χτένισμά τους ήταν εμπνευσμένο από την δεκαετία του ’50.

Η δε σχεδιάστρια, στην εν λόγω επίδειξη, φορούσε ένα καπέλο με πούλιες και ένα λευκό t-shirt με στάμπα που έγραφε: Climate Revolution. Στο τέλος, μάλιστα, της επίδειξης εμφανίστηκε στην πασαρέλα με δύο μοντέλα που κρατούσαν πανό με το ίδιο λογότυπο.

Πηγή: Reuters.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v