Ανδρική μόδα: Ποιες είναι οι τάσεις του καλοκαιριού;

Οι εκπτώσεις ξεκινούν δειλά-δειλά και όλο και κάποια νέα αγορά θα ετοιμάζεστε να πραγματοποιήσετε για ανανέωση της γκαρνταρόμπας σας. Για να είστε μέσα στα πράγματα, δείτε τι προτείνουν οι σχεδιαστές στους άνδρες για φέτος το καλοκαίρι.
Ανδρική μόδα: Ποιες είναι οι τάσεις του καλοκαιριού;
της Έλενας Μπούλια

Αρκετά με τα γυναικεία, ώρα να ασχοληθούμε λίγο και με τους κυρίους που πολύ έχουμε παραμελήσει ως προς την γκαρνταρόμπα τους και τα αξεσουάρ που αυτή πρέπει να περιλαμβάνει. Οι καλοκαιρινές ανδρικές συλλογές των οίκων μόδας του εξωτερικού έχουν λανσαριστεί εδώ και αρκετούς μήνες, εν όψει των εκπτώσεων όμως, το πιθανότερο είναι πως τώρα θα πραγματοποιήσουν οι περισσότεροι άνδρες τις αγορές τους.

Ας δούμε, λοιπόν, τις τάσεις που κυριαρχούν στην ανδρική μόδα φέτος το καλοκαίρι, για να σπεύσετε πιο στοχευμένα στα μαγαζιά:

Το «κυριλέ»

Όταν σκεφτόμαστε «ανδρικό κοστούμι» η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό (πρέπει να) είναι Canali. Ο ιταλικός οίκος φαίνεται πως έχει το μαγικό ραβδάκι (ή το μαγικό ψαλίδι) και κάθε σεζόν λανσάρει ό,τι πιο κομψό και στιλάτο. Για το φετινό καλοκαίρι η έμφαση δίνεται στο χρώμα, και δη στις αποχρώσεις του μπλε, είτε πρόκειται για το βαθύ γαλάζιο του ωκεανού είτε για το πιο ζωηρό navy, με λεπτομέρειες από neon. Βέβαια, καθώς και τα παλ χρώματα «παίζουν» πολύ φέτος, μην διστάσετε να δοκιμάσετε και ένα ανοιχτό γκρι ή ακόμα και ένα παλ ροζ –για τους πιο εκκεντρικούς.

Το casual

Ως προς το casual ανδρικό ντύσιμο, δε μπορούμε να αγνοήσουμε τη νέα συλλογή των Levi’s «Commuter» που απευθύνεται στους άνδρες που λατρεύουν το τζιν όλες τις ώρες της ημέρας. Η συλλογή χαρακτηρίζεται από ενισχυμένο, ανθεκτικό ντένιμ ύφασμα, το οποίο –όπως η εταιρία υποστηρίζει- προσφέρει ιδιαίτερη αντιμικροβιακή προστασία, απαραίτητη τους καλοκαιρινούς μήνες. Από την συλλογή ξεχωρίσαμε το λεπτό τζάκετ της φωτογραφίας. Μία ακόμα τάση που κλέβει την παράσταση στα casual ντύσιμο είναι τα λεγόμενα chinos, τα δροσερά βαμβακερά παντελόνια, τα οποία φέτος ξεφεύγουν από την δικτατορία του χακί χρώματος και… πρασινίζουν. Θα βρείτε το πρώτο από δεξιά της φωτογραφίας στα καταστήματα Tommy Hilfiger. Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα καρό πουκάμισα παραμένουν και το καλοκαίρι στη μόδα, και κάλλιστα συνδυάζονται με t-shirts σε διαφορετικό μοτίβο, π.χ. ριγέ (όπως στη φωτογραφία, από την καλοκαιρινή συλλογή της εταιρίας Mac Jeans).

Το αξεσουάρ 

Στα στιλ που ξεχώρισαν από τις καλοκαιρινές συλλογές είναι αναμφίβολα και αυτό του Robert Geller, ο οποίος δείχνει να εμπνεύστηκε από τον David Bowie. Έτσι, πρότεινε χαλαρά αλλά όχι ατημέλητα ντυσίματα, «στολισμένα» με αξεσουάρ όπως καπέλα με μεγάλο γείσο, δροσερά φουλάρια και μακριά κολιέ με μεγάλες πέτρες (αν δεν σκοπεύετε να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στη Μύκονο, το τελευταίο μπορείτε να το παραλείψετε…).

Τα παπούτσια

Τα σχέδια που κλέβουν την παράσταση φέτος το καλοκαίρι στο ανδρικό παπούτσι ανήκουν στις συλλογές των Church, όπως τα λινά με τις δερμάτινες λεπτομέρειες της φωτογραφίας, των Keds, όπως οι casual ελβιέλες της φωτογραφίας, και τα sneakers από καραβόπανο της εταιρίας J.Crew.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v