Κόλπα στο ντύσιμο που κρύβουν κιλά

Θέλεις να κρύψεις την κοιλίτσα, ή λίγη περιφέρεια; Έχουμε μερικά σούπερ κόλπα που δεν περιλαμβάνουν απαραίτητα να αγοράσεις καινούρια ρούχα.
Κόλπα στο ντύσιμο που κρύβουν κιλά
Αν υπάρχει ένας λόγος να συμπαθείς κάπως τον χειμώνα, αυτός είναι ότι τα ρούχα του αντικειμενικά κρύβουν κιλά –ή τουλάχιστον δεν τονίζουν την κοιλίτσα σου τόσο όσο τα καλοκαιρινά. Υπάρχουν, όμως, και κάποια sos κόλπα παντός καιρού, που μπορούν να σε βοηθήσουν να κρύψεις κοιλίτσα ή περιφέρεια, ή γενικώς να φαίνεσαι πιο αδύνατος/η.

Το μαύρο είναι φίλος σου. Το ξέρεις, το ξέρουμε, το ξέρουν όλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κυκλοφορείς όλη μέρα σαν άλλος Κωνσταντίνος Μαρκοράς. Ένα μαύρο κομμάτι αρκεί, και μάλιστα κάνει ιδανικό συνδυασμό με έντονα χρώματα, χωρίς να κραυγάζει ότι προσπαθείς να κρύψεις κιλά. Σκέψου ας πούμε μαύρο παντελόνι με κόκκινο πουλοβεράκι, μαύρο πουκάμισο με ανοιχτόχρωμο τζιν, ή μαύρο τοπ με φλοράλ φούστα.

Οι φούστες σε άλφα γραμμή εξαφανίζουν μαγικά την περιφέρεια, σε αντίθεση με τις pencil φούστες που κάνουν τους γοφούς να προεξέχουν –και είναι και λιγότερο χαριτωμένες, όλα να τα λέμε. Προτίμησε μήκος λίγο πάνω από το γόνατο για τις πιο κάζουαλ/ κοριτσίστικες εμφανίσεις σου, και λίγο κάτω για επαγγελματικά και λοιπά επίσημα outfit.

Προσοχή στις ρίγες. Ακόμα και ο Οβελίξ το έμαθε στο Οβελίξ και Σία, εσύ ακόμα; Οι οριζόντιες ρίγες παχαίνουν, οι κάθετες αδυνατίζουν.

Τράβα το βλέμμα μακριά από το σημείο που θεωρείς προβληματικό. Αν ας πούμε θέλεις να κρύψεις κοιλίτσα, βάζεις ένα ωραιότατο ντεκολτέ, και όλα τα βλέμματα κινούνται ανοδικά. Εναλλακτικά, μίνι φούστα σε άλφα γραμμή ή skater, και η προσοχή στρέφεται στα πόδια σου.

Το νούμερό σου και τα μάτια σου. Πολύς κόσμος, θέλοντας να κρύψει κιλά, πέφτει στη γνωστή παγίδα «αν το πάρω ένα νούμερο μεγαλύτερο, θα φαίνεται χαλαρό πάνω μου» το οποίο στη θεωρία βγάζει νόημα, στην πράξη όμως απλά σε κάνει να φαίνεσαι πιο γεμάτος/η. Πάντα να δοκιμάζεις τα ρούχα που αγοράζεις (γιατί όλοι σκεφτόμαστε «έλα μωρέ, αν δεν στρώνει καλά πάνω μου θα το αλλάξω» αλλά τελικά τεμπελιάζουμε) και να επιλέγεις το σωστό νούμερο. Ούτε μικρότερο «για όταν αδυνατίσεις» ούτε μεγαλύτερο «για να φαίνεται μπόλικο».

Τα μακριά τοπ, οι τουνίκ, και αυτά που λέμε χαριτολογώντας «μπλουζοφορέματα» και φοριούνται κατά κανόνα πάνω από κολάν ή στενά παντελόνια, κάνουν για την κοιλίτσα ότι οι φούστες σε γραμμή άλφα για την περιφέρεια: την εξαφανίζουν.

Τα παντελόνια καμπάνες, που υποθέτουμε θα το πρόσεξες πως επανήλθαν στη μόδα, ισορροπούν επίσης περιφέρειες και γοφούς που προεξέχουν, προσθέτοντας ενδιαφέροντα όγκο στο κάτω μέρος του σώματος, πράγμα που κάνει και τη μέση να δείχνει λεπτότερη. Και γι’ αυτό τα αγαπάμε.

Πιθανότατα το ξέρεις ήδη, αλλά τα μακριά παλτό κάνουν τη σιλουέτα σου να δείχνει πιο ψιλόλιγνη, κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να συμπαθήσεις κάπως το κρύο του χειμώνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v