ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Επιβραβεύεται η Jaguar Land Rover για το πρόγραμμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Jaguar Land Rover θα επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.


Οι συνέπειες σε όλο τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, αναγκάζουν τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν την ολοκλήρωση των προγραμμάτων μείωσης των ποσοτήτων των ρύπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Τα αυτοκίνητα έχουν μεγάλο ποσοστό ευθύνης στη συγκέντρωση των αέριων και υγρών ρύπων. Η Jaguar Land Rover κέρδισε εγγύηση δανείου 500 εκατομμυρίων λιρών από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, μόλις μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της, για τη νέα σειρά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα κατασκευάσει σε εργοστάσιο στην κεντρική Αγγλία.
Κλιματική αλλαγή

Με τον όρο κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στη μεταβολή του παγκοσμίου κλίματος και ειδικότερα σε μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών που εκτείνονται σε μεγάλη χρονική κλίμακα. Τέτοιου τύπου μεταβολές περιλαμβάνουν στατιστικά σημαντικές διακυμάνσεις ως προς τη μέση κατάσταση του κλίματος ή τη μεταβλητότητά του, που εκτείνονται σε βάθος χρόνου δεκαετιών ή περισσότερων ακόμα ετών. Οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται σε φυσικές διαδικασίες, καθώς και σε ανθρώπινες δραστηριότητες με επιπτώσεις στο κλίμα, όπως η τροποποίηση της σύνθεσης της ατμόσφαιρας. Στη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές (UNFCC), η κλιματική αλλαγή ορίζεται ειδικότερα ως η μεταβολή στο κλίμα που οφείλεται άμεσα ή έμμεσα σε ανθρώπινες δραστηριότητες, διακρίνοντας τον όρο από την κλιματική μεταβλητότητα που έχει φυσικά αίτια.

Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της υπερκατανάλωσης προϊόντων του πρωτογενή τομέα, της αλόγιστης υπερκατανάλωσης των φυσικών πόρων και την αύξηση του πληθυσμού της γης υποβαθμίστηκε το φυσικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ανισορροπία μεταξύ των χωρών του ανεπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου. Παγκόσμιος σκοπός των κρατών, φορέων και συλλόγων είναι η συνεργασία μεταξύ τους για την αειφόρο ανάπτυξη σε όλα τα γεωγραφικά επίπεδα και την καταπολέμηση της ανισότητας σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο κίνημα που ζητά την ισοκατανομή των περιβαλλοντικών βαρών και την κλιματική δικαιοσύνη.

Αν και υπάρχει συμφωνία μεταξύ των επιστημόνων ως προς το ότι στους παράγοντες αποδίδεται ο επηρεασμός των χαρακτηριστικών του ισοζυγίου ενέργειας μέσω της θερμοκρασιακής ισορροπίας, εντούτοις υπάρχουν διάφορες προτάσεις ως προς του πιθανούς παράγοντες. Πάντως αυτοί μπορεί να διακριθούν είτε σε ενδογενείς ή εξωγενείς, αναφορικά με το κλιματικό σύστημα. Εξαιρουμένου του ανθρώπινου παράγοντα και αδιακρίτως με το εάν πρόκειται για ενδογενής ή εξωγενής προέλευσης, οι υπόλοιποι κυριότεροι παράγοντες κατά τον Μαχαίρα, είναι οι μετακινήσεις των ηπείρων στην επιφάνεια της γης, οι ηφαιστειακές εκρήξεις, οι μεταβολές της ηλιακής δραστηριότητας, και οι ανωμαλίες στην γήινη κίνηση.

Οι άνθρωποι επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο το κλίμα και τη θερμοκρασία της γης μέσω της χρήσης ορυκτών καυσίμων, της αποψίλωσης των ομβρόφιλων δασών και της κτηνοτροφίας. Οι δραστηριότητες αυτές προσθέτουν τεράστιες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου στα αέρια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, προκαλώντας αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και υπερθέρμανση του πλανήτη.

Εξαιρουμένων των υδρατμών, τα κυριότερα αέρια που συμμετέχουν στην αύξηση της θερμοκρασίας είναι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το μεθάνιο (CH4), τα οξείδια του αζώτου (N2O), οι χλωροφθοράνθρακες (CFC) και το όζον (O3).

Επενδύσεις της Jaguar Land Rover
Η Jaguar Land Rover θα επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει την υποδομή που απαιτείται για την κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων. Τα καινούργια βρετανικά μοντέλα θα παίρνουν ενέργεια από ηλεκτροκινητήρες τελευταίας γενιάς. Όσον αφορά τις μπαταρίες, η εμβληματική βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία επιλεγεί τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς. Τα κριτήρια της μεγάλης αυτονομίας, του περιορισμένου βάρους, της αντοχής στις συνέχεις φορτίσεις και της ανακύκλωσης, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των εμπείρων μηχανικών της φίρμας.

Η δέσμευση της αφορά την κατασκευή ηλεκτροκίνητων εκδόσεων για όλα τα μοντέλα της. Η προσπάθεια ξεκινά το 2020, με το λανσάρισμα της αμιγώς ηλεκτρικής Jaguar XJ sedan. Είναι η ένατη γενιά του premium μοντέλου που διακρίνεται για την πολυτέλεια και την φινέτσα του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την συρρίκνωση της δραστηριότητας των αυτοκινητοβιομηχανιών που διαθέτουν εργοστάσια στη χώρα. Η οικονομία πλήττεται από το κλείσιμο των εργοστασίων και τις χιλιάδες απολύσεις.

Η Jaguar Land Rover, κατάφερε να περιορίσει τις αρνητικές παρενέργειες από το Brexit, την μείωση της ζήτησης των πετρελαιοκινητήρων, την επιβράδυνση της Κίνας και άλλων παραγόντων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου."

Jim Morrison

  • 1790 - Εκδίδεται στις ΗΠΑ το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, για τον εφευρέτη Σάμιουελ Χόπκινς στην παραγωγή ποτάσας.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2