Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό Opel Corsa-e

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε και λανσάρει στην Ευρώπη το πρώτο ηλεκτροκίνητο Opel Corsa-e.

Αποστολή στη Γερμανία

Η Opel, έκανε το πρώτο βήμα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Η γερμανική μάρκα που είναι δημοφιλής και στην Ελλάδα, λόγω των επιτυχημένων χαρακτηριστικών της, παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Η μάρκα επένδυσε στην αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας στη νέα γένια του Corsa.

Τα ανώτερα στελέχη της που παρουσίασαν το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχία του νέου μοντέλου και τόνισαν ότι η Opel θα διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο από την καινούργια κατηγορία αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.




Το νέο Opel Corsa-e, θα κοστίζει στη Γερμανία και σε άλλες δέκα χώρες 29.900 ευρώ. Δεν ανακοινώθηκε η τιμή πώλησης στην Ελλάδα. Οι πωλήσεις στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν στο τέλος της χρονιάς.

∆ιαθέτοντας σύστημα ηλεκτροκίνησης και ποικίλες επιλογές φόρτισης, αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Εξαιτίας της ισχύος των 50 kWh της μπαταρίας, η αυτονομία των 330 χλμ. (WLTP) μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση του Eco mode, ενώ σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% της χωρητικότητάς της σε 30 λεπτά.

Ο συνδυασμός πρακτικότητας και απόλαυσης κάνουν την έκτη γενιά Corsa ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων ηλεκτρικών οχημάτων. Με ισχύ 136 ίππους και ροπή 26,6 χλγμ. από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, επιταχύνει από 0 στα 50 χλμ./ώρα σε 2,8 ΄΄. Επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 8,1΄΄.

Οι οδηγοί του Corsa-e μπορούν να επιλέξουν από τρία προγράμματα οδήγησης – “Normal”, “Eco” και “Sport”. Σε “Normal” mode. Η επιλογή “Sport” μεταβάλλει την απόκριση και διασφαλίζει ακόμα πιο δυναμική συμπεριφορά, με ήπια επιβάρυνση της αυτονομίας. Στην επιλογή “Eco”, το Corsa-e γίνεται δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου και η ηλεκτροκίνηση προσαρμόζονται για μέγιστη ενεργειακή απόδοση, χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην άνεση.




Για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, το Corsa-e διαθέτει σύστημα ανατροφοδοτικής πέδησης για την ανάκτηση της ενέργειας που παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση. Αυτή η πλεονάζουσα κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική και είτε χρησιμοποιείται άμεσα είτε αποθηκεύεται στη μπαταρία για την παροχή πρόσθετης αυτονομίας.

Το Corsa-e είναι εύκολο στη φόρτιση όπως και στην οδήγηση. Καλώδιο φόρτισης από μία οικιακή πρίζα, επιτοίχιος πίνακας (wallbox) ή ταχεία φόρτιση, υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης (και η μπαταρία έχει εγγύηση οκτώ ετών). Στη Γερμανία, το Corsa-e εφοδιάζεται από την έκδοση First Edition με έναν τριφασικό φορτιστή 11 kW. Σε χώρες όπου το τριφασικό ρεύμα είναι λιγότερο διαδεδομένο απ’ ότι στη Γερμανία, διατίθεται εναλλακτικά ένας μονοφασικός φορτιστής 7,4 kW.

Η προσφορά καλωδίων και επιτοίχιων λύσεων ποικίλει ανάλογα με τις ενεργειακές υποδομές της κάθε αγοράς. Επιτρέπουν την ταχύτερη δυνατή φόρτιση, ενώ συγχρόνως διασφαλίζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ένα καλώδιο φόρτισης “mode 2”, που είναι βασική προϋπόθεση στην ηλεκτροκίνηση, συνδέεται με μία στάνταρ, οικιακή πρίζα. Αυτή η επιλογή εξασφαλίζει ότι οι πελάτες μπορούν να κάνουν χρήση ενός σταθμού φόρτισης οπουδήποτε και να μην βρεθούν ποτέ «αποκλεισμένοι» από τη δυνατότητα να φορτίσουν το όχημά τους. κατάλληλος σταθμός φόρτισης. Ο επιτοίχιος πίνακας είναι ισχυρότερη λύση για φόρτιση στο σπίτι. Το Corsa-e φορτίζεται πλήρως σε μόλις 5 ώρες. Στο ταξίδι είναι ιδανικό ένα καλώδιο τύπου ”mode 3” που επιτρέπει τη φόρτιση σε έναν συμβατικό φορτιστή AC (εναλλασσόμενο ρεύμα). Αυτή είναι μία συνηθισμένη επιλογή φόρτισης κυρίως σε πόλεις, που επιτρέπει αυτονομία 100 επιπλέον χιλιομέτρων σε κάτι παραπάνω από μία ώρα.

Οι σταθμοί φόρτισης DC (συνεχές ρεύμα) είναι ακόμη ταχύτεροι. Συνήθως είναι εγκατεστημένοι κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων. Το Corsa-e μπορεί να φορτίζεται σ’αυτούς μέχρι τα 100 kW που επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της σε λίγότερο από 30 λεπτά.

Η Opel προσφέρει το φορτιστή “Universal ” για πελάτες που ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό, ή που επιθυμούν να φορτίζουν γρήγορα σε οικιακή πρίζα χωρίς wallbox. Όπως ένας Ελβετικός σουγιάς, οι διάφοροι αντάπτορες επιτρέπουν ένα ταξίδι από τη Μόσχα μέχρι τη Λισαβώνα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v