Έρχεται η ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta

Η νέα και ωραία Giulietta λανσάρεται σε πέντε εκδόσεις με κοινό παρονομαστή το ιταλικό στυλ.

Η Alfa Romeo είναι μια ξεχωριστή μάρκα με μεγάλη ιστορία. Έχει εμφυσήσει σε πολλές γενιές την αγάπη για την αυτοκίνηση και ενδυνάμωσε την σχέση του ανθρώπου με το αυτοκίνητο. Για την ιταλική φίρμα με σήμα το φιδάκι έχουν δημιουργηθεί πολλές δραστηριότητες που επιβεβαιώνουν την μαεστρία των Ιταλών να δαμάσουν το χρονόμετρο και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες στη κίνηση του αυτοκινήτου όταν το κοντέρ είναι στην κόκκινη περιοχή.




Το πιο προσιτό μοντέλο παραγωγής της φημισμένης Alfa Romeo είναι η Giulietta. Τώρα η πρόταση των Ιταλών είναι η ανανεωμένη εκδοχή του αυτοκινήτου με την πολύ καλή οδική συμπεριφορά.

Είναι διαθέσιμη σε 5 εκδόσεις, κοινός παρανομαστής σε όλες τις εκδόσεις είναι το ιταλικό στιλ, τα δυναμικά χαρακτηριστικά, το χαμηλό βάρος και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Από τη βάση της γκάμας, διατίθεται πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, ο οποίος εκτός των άλλων περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) με hill assist, σύστημα επιλογής δυναμικής κατάστασης D.N.A. και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης e-Q2. Επίσης οι 6 αερόσακοι, ο κλιματισμός, το σύστημα πολυμέσων και βεβαίως όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες (4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες, κτλ.) συμπληρώνουν το εξοπλισμού.


Στην έκδοση Super, η εντυπωσιακής σχεδίασης τροχοί των 16'', ο διζωνικός αυτόματος κλιματισμός, οι αισθητήρες στάθμευσης, αλλά και οι στιλιστικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό αναβαθμίζουν περαιτέρω τα χαρακτηριστικά άνεσης και φινέτσας.


Αντίστοιχα στην έκδοση Sport δίνεται έμφαση στο δυναμικό χαρακτήρα της Giulietta, με τους τροχούς των 17'', τα πλευρικά μαρσπιέ και τον πίσω διαχύτη. Στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα με επένδυση σε συνδυασμό υφάσματος-Alcantara, τα πεντάλ αλουμινίου, οι κόκκινες ραφές και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης UConnect με την οθόνη αφής 6,5'' αναβαθμίζουν τη θέση του αυτοκινήτου στη κατηγορία του. Τέλος, η ειδική ρύθμιση της ανάρτησης στην έκδοση Sport, τονίζει ακόμα περισσότερο την οδηγική απόλαυση που προσφέρει η Giulietta.

Για όσους αναζητούν την πολυτέλεια και την άνεση σε ένα σπορ αυτοκίνητο, η Giulietta Executive ξεχωρίζει χάρη σε μια σειρά εκλεπτυσμένων στιλιστικών χαρακτηριστικών, καθώς και με τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης που περιλαμβάνει το προηγμένο σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης UConnect με την οθόνη αφής 6,5'', τον εσωτερικό ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη, τους εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, την αυτόματη λειτουργία καθαριστήρων και φώτων, κ.α.

Τέλος διαθέσιμη αποκλειστικά με τον κινητήρα πετρελαίου 2.0 JTDM με τους 170 ίππους, είναι η κορυφαία έκδοση Veloce, η οποία εκφράζει τον σπορ χαρακτήρα, αλλά και τη σύνδεση της Alfa Romeo με τους αγώνες, τόσο μέσω της εντυπωσιακής της εμφάνισης, όσο και των δυναμικών της χαρακτηριστικών. Συνδυάζοντας τα στοιχεία των εκδόσεων Sport και Executive, η Giulietta Veloce είναι η έκφραση του στιλ και του δυναμικού χαρακτήρα της μάρκας.


Κίνηση στη Giulietta δίνουν αποκλειστικά Turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, προδιαγραφών Euro6D, με κιβώτια 6 σχέσεων, μηχανικά ή αυτόματα διπλού συμπλέκτη TCT. Σε επίπεδο βενζίνης ο κινητήρας 1.4 ΤΒ αποδίδει 120 ίππους και 2, 6 χλγμ. ροπής, ενώ στα ντίζελ ο κινητήρας 1.6 JTDM αποδίδει 120 ίππους και 32,4 χλγμ. ροπής. Ο κινητήρας 2.0 JTDM που εξοπλίζει αποκλειστικά την έκδοση Veloce αποδίδει 170 ίππους και 35,8 χλγμ. ροπής και συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT.


H πρώτη επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης Alfa Romeo Giulietta θα πραγματοποιηθεί στο 89ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου). Σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεση της στην ελληνική αγορά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v