Peugeot 3008: Φουτουριστικό σαλόνι

Το εσωτερικό του νέου Peugeot 3008 έρχεται κατευθείαν από το μέλλον και συναρπάζει.

Η είσοδος στο εσωτερικό του Peugeot 3008 μοιάζει σα να περνά κανείς σε έναν διαφορετικό κόσμο, με στιλ που συναρπάζει, με αυθεντική και αψεγάδιαστη ποιότητα. Ένα συναρπαστικό στην όψη, σχεδόν φουτουριστικό, ταμπλό αιχμαλωτίζει το βλέμμα. Αυτό το συμπαγές και high-tech σύνολο είναι εκφράζει την πιο πρόσφατη εκδοχή του Peugeot i-Cockpit, ένα πολυβραβευμένο concept που επαναπροσδιορίζει το πώς πρέπει να σχεδιάζονται τα κόκπιτ των αυτοκινήτων.

Η στεφάνη του τιμονιού είναι κόμπακτ σε μέγεθος και έχει επανασχεδιασθεί διαθέτοντας δύο κοφτά πιασίματα για καλύτερη λαβή, για μάξιμουμ ορατότητα και μεγαλύτερο αέρα πάνω από τα πόδια. Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην παραμικρή λεπτομέρεια κατά την επιλογή των υλικών – πλήρη επένδυση με δέρμα από το επίπεδο 2, λεπτομέρειες με χρώμιο, επενδύσεις σε gloss black – ώστε να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και εμφάνισης.




Η μεγάλη οθόνη αφής 8” που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό παραπέμπει σε tablet και συνδυάζεται με νέα τεχνολογία για αμεσότερο χειρισμό και βέλτιστη πρακτικότητα. Πλαισιώνεται από έξι διακόπτες αεροπορικού τύπου για απευθείας και εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του ηχοσύστηματος, του κλιματισμού, της πλοήγησης, της παραμετροποίησης του αυτοκινήτου, του τηλεφώνου και των διαφόρων σχετικών εφαρμογών.

Ο υπερυψωμένος πίνακας οργάνων με την υψηλής ποιότητας γραφικών οθόνη 12,3” έχει την δυνατότητα πλήρους διαρρύθμισης και εξατομίκευσης, ενώ συγκεντρώνει όλες εκείνες τις πληροφορίες που επιλέγει να έχει μπροστά του ο οδηγός. Οι πέντε διαφορετικές θεματικές ενότητες – κάθε μία επιλέγεται από ένα διακόπτη στο τιμόνι – επιτρέπουν στον οδηγό να «προσωποποιήσει» το περιβάλλον του πίνακα οργάνων.

Συγκεκριμένα, η επιλογή Personal, που ρυθμίζεται από την touch-screen, επιτρέπει στον οδηγό να προβάλει επιλεγμένες πληροφορίες, όπως: αναπαραγωγή των οδηγιών πλοήγησης, βελτίωση οδηγικού στιλ, παράμετροι και δεδομένα κινητήρα, υπολογιστή ταξιδιού, πληροφορίες διαδρομής κ.α. Κάθε ρύθμιση επισημαίνεται από μια σειρά εικονιδίων για πιο εύκολη ανάγνωση.

Τα πλεονεκτήματα του Peugeot i-Cockpit δεν σταματούν εδώ. Επειδή η απόλαυση αποτελεί ανέκαθεν μία από τις βασικές αξίες της Peugeot, οι αισθήσεις προχωρούν ένα βήμα πιο μακριά. Έτσι, με ένα απλό πάτημα ενός ειδικού διακόπτη, – δίπλα στους αεροπορικού τύπου ενισχύει τις αισθήσεις και το i-Cockpit Amplify κάνει τα πάντα να δείχνουν διαφορετικά: Όραση, μεταβάλλοντας την ένταση του εσωτερικού φωτισμού, όπως και τα χρώματα στις οθόνες. Ακοή, μέσα από τις διάφορες ατμοσφαιρικές μουσικές ρυθμίσεις και τα προγράμματα. Αφή, τα καθίσματα μπορούν να συνδυαστούν με μασάζ πολλαπλών σημείων. Οσμή, ενας αρωματικός διαχύτης κάνει την διαμονή πιο ευχάριστη.

Επιπρόσθετα, οι επιβαίνοντες μπορούν να απολαμβάνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του πακέτου Driver Sport. Οι επιβάτες έχουν άμεσα στην διάθεσή τους δύο θεματικές επιλογές: την Boost, για δυναμική και σπορ οδήγηση, και την Relax για πιο χαλαρή και ήρεμη οδηγική εμπειρία. Και οι δύο επιλογές έχουν πλήρη εξατομικευμένη ρύθμιση, έτσι ώστε οι επιβάτες να νιώθουν πιο άνετα και πιο ευχάριστα, μόνο όταν βρίσκονται σε ένα νέο PEUGEOT i-Cockpit.

Αυτή η on-board εμπειρία που απορρέει από τον πλούσιο διάκοσμο τονίζει με τον καλύτερο τρόπο την αίσθηση της ποιότητας με ένα μεταμοντέρνο αέρα μέσα στην καμπίνα. Τα υλικά έχουν επιλεχθεί με τα αυστηρότερα κριτήρια: το δέρμα έχει την καλύτερη κατεργασία, οι πινελιές χρωμίου τονίζουν την premium εικόνα, ενώ οι υφασμάτινες επενδύσεις στην οροφή και στις πόρτες έχουν «οικιακή σχεδίαση» ώστε οι επιβάτες να αισθάνονται όμορφα και ζεστά σε ένα πρωτόγνωρα φιλόξενο και μοντέρνο περιβάλλον.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v