ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πάρε τα βουνά

Η Hyundai παρουσιάσε ένα όχημα ικανό να αλλάζει μορφή έτσι ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικές καταστάσεις.

Πάρε τα βουνά

Στην CES 2019, παρουσίασε η Hyundai ένα εντελώς νέο concept ρομποτικού οχήματος που συνδυάζει τη δύναμη της ρομποτικής και της τεχνολογίας EV, ώστε να μεταφέρει τους ανθρώπους εκεί όπου δεν μπορούσε κανένα όχημα έως σήμερα.

Το Elevate θα επαναπροσδιορίσει την αντίληψή μας για την κινητικότητα των οχημάτων, αφού μπορεί και κινείται τόσο με τους τροχούς του, ως κανονικό αυτοκίνητο, όσο και ως τετράποδο ρομπότ.

To όχημα είναι ικανό να κινηθεί σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, σεισμούς, τυφώνες, πλημμύρες κ.α., καθώς και σε εδάφη που άλλα οχήματα δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν.

Το Elevate αποτελεί μια αρθρωτή ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα ικανή να αλλάζει μορφή, έτσι ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικές καταστάσεις. Είναι ικανό να μιμείται το βάδισμα τόσο των θηλαστικών, όσο και των ερπετών, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να κινείται προς κάθε κατεύθυνση. Όταν δεν χρειάζεται τα πόδια, αυτά διπλώνουν πάνω στο «σώμα» του και κόβει την παροχή ενέργειας, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα της μπαταρίας και λειτουργώντας ως κανονικό όχημα.Μέσα στο Elevate, οι επιβάτες θα βιώσουν ένα όχημα απολύτως σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει άνετα τις δυσκολίες και του πιο σκληρού εδάφους.

 
Οι τεχνικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν:


• Ρομποτικά πόδια με πέντε βαθμούς ελευθερίας και μετατροπή σε τροχούς.


• Ικανότητα βαδίσματος σε ρυθμούς θηλαστικών και ερπετών.


• Δυνατότητα αναρρίχησης σε κάθετο τοίχο με τα πέντε πόδια.


• Βηματισμό πάνω από κενό εκτάσεως πέντε ποδιών.


• Non-back κινητήρες που επιτρέπουν την ακινητοποίηση των ποδιών σε οποιαδήποτε θέση.


• Αρθρωτή πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες."

Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

  • 1826 - Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαήλ Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
    1875 – Ελλάδα – Η κυβέρνηση του Χ. Τρικούπη διεξάγει εκλογές που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουλίου όπου και πλειοψηφεί η αντιπολίτευση υπό τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.
    1989 – πέθανε η Μαρίκα Νέζερ, Ελληνίδας ηθοποιός

© 2002-2019 MEDIA2DAY