Καταρρέουν οι Jaguar και Land Rover

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκονται οι Jaguar και Land Rover. Χαρακτηριστικό είναι ότι η S&P μείωσε την πιστοληπτική τους ικανότητα σε "junk".

Η S&P Global Ratings, μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Tata Motors και των Jaguar Land Rover σε junk (σκουπίδια), λόγω της ασθενέστερης από την αναμενόμενη κερδοφορία στην JLR.

Η JLR (Jaguar Land Rover) έχει πληγεί λόγω των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, της χαμηλής ζήτησης για αυτοκίνητα ντίζελ στην Ευρώπη και ανησυχιών για το Brexit.

Η JLR αναμένει νέα μοντέλα που περιλαμβάνουν και το νέο Range Rover Evoque για να ενισχύσει τις πωλήσεις της.

Η S & P μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ιδιοκτήτριας εταιρείας Tata Motors και την αξιολόγηση μακροπρόθεσμων τίτλων στις αμερικανικές τράπεζες σε BB. Είναι η δεύτερη υποβάθμιση για την ινδική αυτοκινητοβιομηχανία σε πέντε μήνες.

Η Tata Motors παρουσίασε τριμηνιαία ζημιά ύψους 10,49 δισ. ρουπών (141,8 εκατ. δολάρια) την 31η Οκτωβρίου. Η εταιρεία παρουσίασε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για την JLR με την ονομασία Charge Project, το οποίο περιλαμβάνει περικοπές κόστους και βελτιώσεις ταμειακών ροών ύψους 3,2 δισ. δολ., σε διάστημα 18 μηνών.

Η JLR μείωσε τον αριθμό των ημερών παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Castle Bromwich και Solihull. Ως μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης, η JLR θα επικεντρωθεί πρώτα στην εξοικονόμηση χρημάτων, όπως η μείωση των επενδύσεων σε μη παραγωγικά προϊόντα και η επιτάχυνση των πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων, ανέφερε η Tata σε μια παρουσίαση των επενδυτών.

Βραχυπρόθεσμα, θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα σε τομείς όπως το κόστος αγοράς και υλικών, στη παραγωγή, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στη διαχείριση των εργαζομένων. Θα επικεντρωθεί επίσης σε στρατηγικές πωλήσεις και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Tata.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v