Μη σνομπάρεις το φυσικό αέριο

Η Fiat κατέχει ηγετική θέση στην εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν για την κίνηση τους φυσικό αέριο.

Αυτή είναι η εποχή των εναλλακτικών καυσίμων. Η θέση τους ενισχύεται περαιτέρω γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου και των παράγωγων τους ενώ πλέον είναι κοινή παραδοχή ότι η καύση των ορυκτών καυσίμων δημιουργεί επικίνδυνους ρύπους που επηρεάζουν την υγεία μας και το περιβάλλον.

Το φυσικό αέριο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί είναι ένα καύσιμο υψηλής απόδοσης με μειωμένους ρύπους.

Η Fiat έχει δημιουργήσει την δική της σχολή στην εκμετάλλευση του φυσικού αεριού. Οι Ιταλοί μηχανικοί, αξιοποίησαν τις γνώσεις τους και την εφευρετικότητα τους, για να δημιουργήσουν κινητήρες διπλού καυσίμου. Πρόκειται για δοκιμασμένες μονάδες που μετά από τις κατάλληλες τροποποιήσεις καταναλώνουν βενζίνη και φυσικό αέριο.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, κατέχει ηγετική θέση στην εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν για την κίνηση τους φυσικό αέριο (CNG). Η Fiat, ξεπέρασε το ορόσημο της διάθεσης 750.000 οχημάτων CNG στην Ευρώπη.




Η Fiat, είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν για την κίνηση τους φυσικό αέριο (CNG). Η χρήση φυσικού αερίου ως καύσιμο αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο άμεση και προσιτή λύση στο ευρύ κοινό για μετακινήσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος, αλλά και το μικρότερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Έχει ήδη από πέρσι ξεπεράσει τη παραγωγή 300.000 Panda CNG.

Η δημοτικότητα των μοντέλων με φυσικό αέριο οφείλετε σε μια σειρά λόγων όπως:

• Προσφέρουν κορυφαία οικονομία στο κόστος καυσίμου (χαμηλή κατανάλωση και χαμηλό κόστος καυσίμου). Ενδεικτικά ένα Panda CNG απαιτεί λιγότερο από 3 ευρώ για κάθε 100χλμ.

• Αποτελεί την πλέον φιλική προς το περιβάλλον λύση, τόσο λόγο του τρόπου παραγωγής του καυσίμου, όσο και λόγο της σύνθεσης του. Σε σχέση με τη βενζίνη, η μείωση των εκπομπών CO2 ξεπερνά το 20% ενώ η μείωση των εκπομπών ΝΟΧ το 50%. Επίσης μηδενικές είναι οι εκπομπές μικροσοματιδίων από την καύση.

• Tη μεγάλη ευελιξία και αυτονομία. Η δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου και βενζίνης προσφέρει στον οδηγό την επιλογή καυσίμου ανά πάσα στιγμή, ενώ ενισχύει σημαντικά την αυτονομία η οποία στο Panda CNG ξεπερνά τα 1.000χλμ.

• Είναι μια εργοστασιακή λύση που παρέχει απόλυτη ασφάλεια και κορυφαία αξιοπιστία. Παράλληλα η σύνθεση του καυσίμου μειώνει τις επικαθήσεις στον κινητήρα και τη φθορά του.

• Η επέκταση του δικτύου ανεφοδιασμού που πλέον και στην Ελλάδα επιτρέπει σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού να έχει άμεση πρόσβαση στο CNG.




• Το κόστος αγοράς που ειδικά στην περίπτωση του Panda CNG (11.990ευρώ) διαφέρει ελάχιστα σε σχέση με εκείνο ενός συμβατικού βενζινοκίνητου οχήματος, εξασφαλίζοντας οικονομία για το χρήστη από το 1ο χιλιόμετρο λειτουργίας.

Εκτός από το Panda CNG, το οποίο αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο φυσικού αερίου της εταιρείας, η γκάμα της Fiat περιλαμβάνει και επαγγελματικά οχήματα CNG όπως τα Fiorino, Doblo Cargo και Ducato.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v