Πρωτοφανής αύξηση των πωλήσεων των ΙΧ

Άνοδο 36,8% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Πρωτοφανής αύξηση των πωλήσεων των ΙΧ

Οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών τον Αύγουστο ήταν αυξημένες κατά 50,3%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 23,9%, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Η μεγάλη αύξηση ταξινομήσεων του περασμένου Αυγούστου έχει έκτακτο χαρακτήρα, αφενός γιατί προστέθηκαν εκκρεμείς ταξινομήσεις του Ιουλίου και αφετέρου, κυρίως, γιατί η έλευση κοινοτικής νόρμας από 1/9/2018 προέτρεψε τους διανομείς να επιταχύνουν πωλήσεις που θα υλοποιούνταν στη συνέχεια.


Πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Αύγουστο 2018




Ωστόσο, αξίζει να τονισθεί ότι κερδισμένο είναι και το κρατικό ταμείο γιατί για να πάρει πινακίδες κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο, πρέπει να καταβληθεί άμεσα τα ποσό που αναλογεί στους φόρους.

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2018 κινήθηκε -60,5% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται μικρή αύξηση (+1,1%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αύξηση +21,9% ως προς το 2017.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v