ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα βλέπει όλα

Το νέο Ford Focus προσφέρει νέα τεχνολογία κάμερας που κάνει τους ελιγμούς με την όπισθεν... παιχνιδάκι.

Τα βλέπει όλα

Οι νέες οδικές συνθήκες έχουν αλλάξει τον τρόπο που οδηγούμε. Έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα και προσέχουμε κάθε τι στο δρόμο. Όμως δεν αρκεί μόνο η δική μας προσπάθεια για την ασφαλή κίνηση του αυτοκινήτου.

Η νέα τεχνολογία συμβάλει στην υποβοήθηση του οδηγού ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται προς τα πίσω.

Το νέο Ford Focus προσφέρει νέα τεχνολογία κάμερας που κάνει τους ελιγμούς με όπισθεν παιχνίδι. Ευρυγώνια κάμερα ‘βλέπει’ πίσω από εμπόδια και αναδεικνύει κινδύνους εκτός πεδίου ορατότητας του οδηγού. Αισθητήρες ραντάρ ανιχνεύουν διερχόμενα οχήματα πίσω από το αυτοκίνητο και ενεργοποιούν τα φρένα για την αποφυγή συγκρούσεων.Εδώ και αρκετά χρόνια, οι κάμερες οπισθοπορείας απολαμβάνουν αυξανόμενη δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών νέων οχημάτων. Οι κάμερες αυτές δείχνουν στους οδηγούς τι ακριβώς υπάρχει πίσω τους. Τώρα, το νέο Ford Focus προάγει αυτή την τεχνολογία στο επόμενο στάδιο – αποκαλύπτοντας τι υπάρχει πέρα από την ορθή γωνία.Η κάμερα, που τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας, καταγράφει μία εικόνα 180 μοιρών την οποία εμφανίζει σε οθόνη αφής μέσα στο αυτοκίνητο – κάνοντας αντιληπτούς στους οδηγούς διερχόμενους πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα.

Οι ελιγμοί με όπισθεν γίνονται ευκολότερα χάρη σε αισθητήρες ραντάρ που παρακολουθούν την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο και προειδοποιούν τους οδηγούς για διερχόμενα οχήματα και μοτοσικλέτες. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα στις προειδοποιήσεις, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα.

«Γνωρίζουμε ότι για όλους σχεδόν τους πελάτες μας, οι ελιγμοί με όπισθεν είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της καθημερινής τους οδήγησης – και κάποιοι πραγματικά αγχώνονται. Αυτή η μικρή κάμερα μας βοηθά να κάνουμε ένα βήμα προόδου για ευκολότερη πορεία με όπισθεν» δήλωσε ο Glen Goold, chief program engineer της Ford για το Focus.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σχετικά με περίπλοκους ελιγμούς οδήγησης, τα τέσσερα σενάρια εμπεριείχαν όπισθεν, και το πέμπτο παρκάρισμα με εμπρόσθια πορεία.* Το νέο Focus λανσάρει τη μεγαλύτερη γκάμα προηγμένων χαρακτηριστικών και τεχνολογιών από οποιοδήποτε μοντέλο Ford μέχρι σήμερα.

Εκτός από την Ευρυγώνια Κάμερα Οπισθοπορείας (Rear Wide View Camera), το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης Σύστημα Πληροφοριών Τυφλού Σημείου (Blind Spot Information System) με Cross Traffic Alert που προειδοποιεί τον οδηγό  για πιθανή διέλευση οχημάτων και μοτοσικλετών πίσω του. Το αυτοκίνητο μπορεί αυτόματα να ενεργοποιήσει τα φρένα για να αποφύγει ή να περιορίσει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

SPONSORED LINKS

"Όσο συνεχίζεις να γεννιέσαι, δεν πειράζει να πεθαίνεις και καμιά φορά."

Orson Scott Card, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1928 - Μεγάλη επιδημία δάγκειου πυρετού μαστίζει την Ελλάδα. Καταμετρήθηκαν 16 θάνατοι ανά 24ωρο
    1941 - Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακαλεί την ευθανασία όσων πάσχουν από πνευματικά νοσήματα και αναπηρίες
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2018 MEDIA2DAY