H πρόκληση των δημιουργικών παιδιών

Η ομάδα Arrows των μαθητών του Γυμνασίου της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης», προκρίθηκε για τον Παγκόσμιο Τελικό της διοργάνωσης “F1 in Schools”.
H πρόκληση των δημιουργικών παιδιών

Η ομάδα Arrows των μαθητών του Γυμνασίου της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης», προκρίθηκε για τον Παγκόσμιο Τελικό της διοργάνωσης “F1 in Schools”, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην Σιγκαπούρη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το ομώνυμο Grand Prix Formula 1.

Η Arrows συμμετείχε στους Εθνικούς Τελικούς που έγιναν στο The Mall Athens στις 4,5,6 Μαΐου  και διακρίθηκε ανάμεσα σε 16 ομάδες σχολείων από όλη την Ελλάδα, παρά το ότι αποτελείτο αποκλειστικά από μαθητές της Α΄, Β΄ & Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου.



Συγκεκριμένα, η ομάδα Arrows της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, κέρδισε τα εξής βραβεία:

- Καλύτερη Ομάδα Γυμνασίου

- Καλύτερη Ομάδα Κατηγορίας Entry Class

Η Arrows τερμάτισε 7η στη συνολική βαθμολογία των 16 συμμετεχόντων, κερδίζοντας υψηλή βαθμολογία στους εξής τομείς:

- Portfolio, Design & Engineering

- Marketing & Social Media

- Μοντέλο F1

- Προφορική Παρουσίαση.

Την ομάδα που αποτελείται από τους μαθητές Βαγγέλης Βουλουμάνος, Βασίλης Τσάδαρης, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Γιώργος Μουσελάς, Ιάσονας Βαλιάδης και Άραν Ικμπάλ-Κωστάκης, τους οποίους συντονίζουν οι καθηγητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, κ.κ. Δημήτρης Μωραΐτης, Ιωάννης Τούντας και στήριξαν με κάθε τρόπο οι εταιρίες ΜΕΓΑ, ABEC357, SEA CRUISES EXCLUSIVE και GARAGE.

Οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου πρωταθλήματος κρίνονται εξαιρετικά υψηλές και στόχος του είναι να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά, το Μάρκετινγκ, τα Μέσα Ενημέρωσης, κλπ.

Οι ομάδες του «F1 in Schools» συμμετέχουν με μοντέλα υπό κλίμακα από πολυουρεθάνη, που κινούνται με πεπιεσμένο αέρα και συναγωνίζονται σε ταχύτητα πάνω σε μία ευθεία μεταλλική πίστα 25 μέτρων. Επίσης, είναι υποχρεωμένες να λειτουργήσουν σαν αληθινή ομάδα της Formula 1, στη βάση ενός σύνθετου επιχειρησιακού πλάνου με κατανομή ρόλων και συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων για κάθε μέλος τους.

Η τελική κατάταξη προκύπτει από την αξιολόγηση της λειτουργίας της ομάδας και τα αποτελέσματα στον αγώνα ταχύτητας.

Καλή Επιτυχία!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v