ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μην ανησυχείς για τις ταχύτητες

Η Renault αποτελεί τον μοναδικό κατασκευαστή που προσφέρει επιβατικά μοντέλα εφοδιασμένα με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Μην ανησυχείς για τις ταχύτητες

Όταν οδηγείς στην Αθήνα αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο και πιάνεται το αριστερό σου πόδι, σκέπτεσαι την άνεση και την εύκολη χρήση των αυτόματων κιβωτίων. Οι αλλαγές γίνονται ευκολά και χωρίς να κουνήσεις το μικρό δαχτυλάκι σου.

Τώρα μάλιστα που έχουν εξελιχθεί οι μονάδες αυτόματης εμπλοκής των σχέσεων η χαρά της οδήγησης γίνεται μεγαλύτερη. Όμως για μερίδα οδηγών το χειροκίνητο κιβώτιο είναι ανεκτίμητο δώρο. Καρφώνεις την σχέση στις στροφές που θέλεις και αν δεν έχεις κάνει λάθος επιλογή, απολαμβάνεις την προσπάθεια του κινητήρα να σε ικανοποιήσει.

Οι ανυπόφορες κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη είναι ο καλύτερος σύμμαχος της προσπάθειας να αυξηθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Renault αποτελεί τον μοναδικό κατασκευαστή που προσφέρει σε όλες τις κατηγορίες επιβατικά μοντέλα εφοδιασμένα με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.  Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θεωρείται ως μία από τις πλέον σύγχρονες και αποδοτικές επιλογές όσον αφορά στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Εξελιγμένο μέσα από τον απαιτητικό κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου, το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, έφερε επανάσταση χάρη στον ευφυή τρόπο λειτουργίας του, όπου ουσιαστικά η επόμενη σχέση είναι πάντα προεπιλεγμένη προσφέροντας γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

Η γαλλική μάρκα, με το κιβώτιο ΕDC (Efficient Dual Clutch), ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που μετέφεραν αυτή την προηγμένη τεχνολογία από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στα μοντέλα παραγωγής. Ο έξυπνος σχεδιασμός και τα πολλαπλά πλεονεκτήματα του EDC σε σχέση με ανταγωνιστικές λύσεις επέτρεψαν, εκτός των άλλων, την τοποθέτησή του στο σύνολο της γκάμας της μάρκας, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά μια τόσο ευρεία γκάμα μοντέλων διαφορετικών κατηγοριών να εφοδιάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Από το νέο Twingo, το πιο ευέλικτο αυτοκίνητο πόλης, μέχρι τα κορυφαία Espace και Talisman, το κιβώτιοEDC αποτελεί την επιλογή για όσους αναζητούν τα πλεονεκτήματα ενός αυτόματου κιβωτίου (άνεση, αντοχή), χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά του (αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, μεγαλύτερο βάρος, κτλ.)

Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της άνεσης, το κιβώτιο EDC προσφέρει μια σειρά ελκυστικών χαρακτηριστικών όπως:

• Ταχύτατες αλλαγές και παράλληλα εξαιρετικά ομαλή λειτουργία, αντίστοιχη με εκείνη ενός κλασσικού αυτόματου κιβωτίου με μετατροπέα ροπής. Οι αλλαγές μπορούν να γίνονται εντελώς αυτόματα ή ημι-αυτόματα, ανάλογα με την προτίμηση του οδηγού.

• Αντίστοιχο βάρος με ένα συμβατικό μηχανικό κιβώτιο και σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με ένα κλασσικό αυτόματο.

• Κατανάλωση καυσίμου αντίστοιχη ή και χαμηλότερη ενός χειροκίνητου κιβωτίου.

• Αυξημένη αντοχή και μειωμένες ανάγκες συντήρησης.

• Διαχείριση υψηλών αποθεμάτων ροπής (συνδυάζεται με κινητήρες βενζίνης, diesel και υβριδικά συστήματα).

Παράλληλα, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC αποτελεί ιδανική λύση και για τη σπορ οδήγηση, έχοντας επιλεγεί από τη Renault Sport για τα Twingo GT, Clio R.S., Megane GT και Megane R.S. Στα συγκεκριμένα μοντέλα το EDC διαχειρίζεται ροπή έως 390Nm, προσφέροντας παράλληλα προηγμένα οδηγικά βοηθήματα όπως το launch control, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για ταχύτερες επιταχύνσεις από στάση, αλλά και το σύστημα multi Downshift που επιτρέπει το άμεσο κατέβασμα δύο ή και περισσότερων σχέσεων κατά την επιβράδυνση.

Στην ελληνική αγορά το κιβώτιο EDC είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με 6 ή 7 σχέσεις και αποτελεί επιλογή για το σύνολο της διαθέσιμης γκάμας (Twingo, Clio & Clio Sport Tourer, Captur, Megane, Kadjar).    

Δείτε τη λειτουργία των συστημάτων launch control και multi Downshift που συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC της Renault.SPONSORED LINKS

"Όσο συνεχίζεις να γεννιέσαι, δεν πειράζει να πεθαίνεις και καμιά φορά."

Orson Scott Card, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1928 - Μεγάλη επιδημία δάγκειου πυρετού μαστίζει την Ελλάδα. Καταμετρήθηκαν 16 θάνατοι ανά 24ωρο
    1941 - Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακαλεί την ευθανασία όσων πάσχουν από πνευματικά νοσήματα και αναπηρίες
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2018 MEDIA2DAY