ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πιο στενή η σχέση της Volvo με την Google

Volvo και Google έδωσαν χέρια ενισχύοντας  τον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες επικοινωνούν και αλληλοεπιδρούν με το αυτοκίνητό τους.

Πιο στενή η σχέση της Volvo με την Google

H Volvo ξεκίνησε συνεργασία με την Google, για να ενσωματώσει τις εφαρμογές Google Αssistant, Google Play Store, Google Maps και άλλες υπηρεσίες της Google στο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Sensus επόμενης γενιάς, που θα βασίζεται στο λειτουργικό Android.

Η συνεργασία θα ενισχύσει περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες ενός μοντέλου της σουηδικής μάρκας επικοινωνούν και αλληλοεπιδρούν με το αυτοκίνητό τους. Εφαρμογές και υπηρεσίες που αναπτύσσονται από την Google και τη Volvo θα ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο, ενώ χιλιάδες επιπλέον εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play Store, το οποίο βελτιστοποιείται και προσαρμόζεται στα συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτου που βασίζονται στο Android.

Καθώς η επόμενη γενιά του Sensus θα τρέχει σε Android, νέες εφαρμογές και ενημερώσεις λογισμικού θα είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο και θα μπορούν να εγκατασταθούν αυτόματα. Αυτό θα επιτρέψει στα μελλοντικά αυτοκίνητα της σουηδικής μάρκας να προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες του πελάτη, προσφέροντας στους οδηγούς πληροφορίες και υπηρεσίες πρόβλεψης που ενημερώνονται συνεχώς.

"Η εγκατάσταση των υπηρεσιών της Google στα αυτοκίνητα Volvo θα επιταχύνει την καινοτομία στο πεδίο της συνδεσιμότητας και θα ενισχύσει την από μέρους μας ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών διασύνδεσης", δήλωσε ο Χένρικ Γκριν, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Εξέλιξης της Volvo. "Σύντομα, οι οδηγοί θα έχουν απευθείας πρόσβαση σε χιλιάδες in-carεφαρμογές που θα κάνουν την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και την εμπειρία διασύνδεσης πιο απολαυστική".

Το Google Assistant περιλαμβάνει ένα κεντρικό φωνητικό interface για το αυτοκίνητο, που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγξουν λειτουργίες όπως ο κλιματισμός και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές για να ακούσουν μουσική και να στείλουν μηνύματα. Η δυνατότητα αυτή συνεισφέρει στο να παραμένει συγκεντρωμένος ο οδηγός, βοηθώντας τον να κρατά συνεχώς τα μάτια του στο δρόμο.Μέσω του Google Maps, η επόμενη γενιά του Sensus θα παρέχει χάρτες και κυκλοφοριακά δεδομένα που θα ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους οδηγούς να πληροφορούνται για τις συνθήκες κυκλοφορίας που πρόκειται να συναντήσουν και προτείνοντας εγκαίρως εναλλακτικές διαδρομές.

Η στρατηγική σχέση ανάμεσα στη Volvo και την Google, ξεκίνησε το 2017 όταν η σουηδική μάρκα ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά του συστήματος πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της θα βασίζεται στην πλατφόρμα Android της Google. Το πρώτο σύστημα βασισμένο σε Android αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη διετία.

Δέσμευση της Volvo είναι η ανάπτυξη στρατηγικών σχέσεων με τρίτους, οι οποίες θα διευρύνουν την γκάμα των υπηρεσιών διασύνδεσης που προσφέρονται στους πελάτες της, στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που δρομολογούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει τις δικές της εφαρμογές, το δικό της λογισμικό και υπηρεσίες διασύνδεσης, εκμεταλλευόμενη το διευρυμένο δυναμικό των μηχανικών λογισμικού που διαθέτει.

SPONSORED LINKS

"Όσο συνεχίζεις να γεννιέσαι, δεν πειράζει να πεθαίνεις και καμιά φορά."

Orson Scott Card, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1928 - Μεγάλη επιδημία δάγκειου πυρετού μαστίζει την Ελλάδα. Καταμετρήθηκαν 16 θάνατοι ανά 24ωρο
    1941 - Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακαλεί την ευθανασία όσων πάσχουν από πνευματικά νοσήματα και αναπηρίες
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2018 MEDIA2DAY