ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο δεύτερος ρόλος του αυτοκινήτου

Η Renault λατρεύει τον κινηματογράφο και φέτος κλείνει 35 χρόνια... σχέσης με τις Κάννες.

Ο δεύτερος ρόλος του αυτοκινήτου

Το αυτοκίνητο έχει τουλάχιστον δυο ρόλους. Ο ένας, ο πρωταγωνιστικός είναι να μας κινεί με ασφάλεια σε κάθε τερέν και να μας χαρίζει τις απολαύσεις της αυτοκίνησης. Ο δεύτερος που έχει σχέση με τις αισθήσεις μας και την σχέση μας με μια  λατρεμένη τέχνη, είναι η συμμετοχή του σε κινηματογραφικές ταινίες.

Σκηνοθέτες και δημιουργοί των πιο διάσημων ταινιών που μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας αξιοποιούν μοντέλα που έχουν τα χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν στο σενάριο και στην πλοκή της ταινίας.

Η Renault λατρεύει τον κινηματογράφο και έχει αναπτύξει στενό δεσμό με τον χώρο της τέχνης εδώ και 35 χρόνια. Η σχέση ενδυναμώνεται συνεχώς και συμβάλει στην ολοκλήρωση ξεχωριστών ταινιών υψηλής αξίας.  

Από το 1983, η Renault συνοδεύει με τα μοντέλα της το σημαντικότερο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο. Φέτος, στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών, αυτή η μοναδική σχέση κλείνει 35 χρόνια ζωής.  Το 2018 αποτελεί μια χρονιά με σημαντικά ορόσημα για την ιστορία της φημισμένης γαλλικής μάρκας. Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια ζωής της φίρμας, αλλά και 35 χρόνια αδιάλειπτης υποστήριξης της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη διοργάνωση στο χώρο του κινηματογράφου, με τον Χρυσό Φοίνικα να αποτελεί ένα από τα πιο βαρύτιμα βραβεία στον κόσμο. Αρχικά οι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ περπατούσαν μέχρι τα σκαλιά του Palais des Festivals, όμως η ανάπτυξη και η αναγνώρισή του ως σημαντικότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο είχε σαν αποτέλεσμα οι μεταφορικές ανάγκες να μεγαλώσουν σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Το 1983, η σπουδαία φίρμα επιλέχθηκε για να καλύψει αυτές τις ανάγκες, δημιουργώντας μια σχέση που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Τη θέση των R25 του 1983 έχουν πάρει σήμερα μοντέλα όπως τα Espace και Talisman, αλλά και τα επαγγελματικά Trafic. Παράλληλα κατέχοντας για σειρά ετών την 1η θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, η Renault καλύπτει τις ανάγκες του φεστιβάλ και με έναν αριθμό Zoe και Twizy. Συνολικά για τις ανάγκες του 71ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών (8-19 Μαΐου) θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα από 300 οχήματα της Renault τα οποία θα μεταφέρουν εκτός των άλλων αστέρες όπως ο Jean-Luc Godard, o Spike Lee, η Penelope Cruz και ο Javier Bardem.

Η σύνδεση της μάρκας με τον κινηματογράφο ξεκινά από τη γέννηση της εταιρείας, όταν οι αδερφοί Lumiére δημιούργησαν το πρώτο κινηματογραφικό τους studio, δίπλα στο εργοστάσιο της Renault στο île Seguin στο Παρίσι. Οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο οικογενειών είχαν σαν αποτέλεσμα πολύ σύντομα τα αυτοκίνητα Renault να αποτελέσουν τα αγαπημένα οχήματα των ηθοποιών και σκηνοθετών της εποχής.

SPONSORED LINKS

"Όσο συνεχίζεις να γεννιέσαι, δεν πειράζει να πεθαίνεις και καμιά φορά."

Orson Scott Card, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

  • 1920 - Ψηφίζεται η 19η Αναθεώρηση του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
    1928 - Μεγάλη επιδημία δάγκειου πυρετού μαστίζει την Ελλάδα. Καταμετρήθηκαν 16 θάνατοι ανά 24ωρο
    1941 - Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακαλεί την ευθανασία όσων πάσχουν από πνευματικά νοσήματα και αναπηρίες
    1960 - Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι
    1991 - Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

© 2002-2018 MEDIA2DAY