Νέο ράλι στις πωλήσεις των ΙΧ

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Μάρτιο υπήρξαν αυξημένες.
Νέο ράλι στις πωλήσεις των ΙΧ

Το 2018 είναι η χρονιά των καινούργιων αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις καταγράφουν νέα ρεκόρ και οι εισαγωγείς προετοιμάζονται για τις αλλαγές που θα φέρει στην αγορά η πρωτοφανής ζήτηση για τα καινούργια μοντέλα.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Μάρτιο του 2018 υπήρξαν αυξημένες κατά +17,1% σε σχεση με τον Μάρτιο του 2017.

Συνολικά, στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +26,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 κινήθηκε -64,1% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+7,0%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αισθητή αύξηση +31,0% ως προς το 2017.

* Στον πίνακα εμφανίζονται οι πωλήσεις του Μαρτίου καθώς και το ποσοστό που κατέλαβαν στην αγορά. Ενδέχεται να υπάρχουν μικρές διαφορές όταν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, οι οποίες όμως δεν θα αλλάξουν την σειρά κατάταξης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v