ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Toyota Concept-i RIDE: Η νέα άποψη για την αστική μετακίνηση

Το Concept-i RIDE αποτελεί τη νέα πρόταση της ιαπωνικής φίρμας για την μετακίνηση μέσα στις πόλεις.

Toyota Concept-i RIDE: Η νέα άποψη για την αστική μετακίνηση

αποστολή στη Γενεύη

Όλα αλλάζουν γύρω μας και όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να μην αλλάξουν και τα αυτοκίνητα που οδηγούμε κάθε ημέρα. Η Toyota έχει το δικό της όραμα για την αστική μετακίνηση και τη μορφή των μελλοντικών αυτοκινήτων.

Στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (8-18 Μάρτιου), η ιαπωνική φίρμα εκθέτει το Concept-i RIDE, ένα μικρό όχημα γενικής χρήσης βασισμένο στη φιλοσοφία μιας φιλικής προς το χρήστη αστικής μετακίνησης.

Το Concept-i RIDE έχει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, για εύκολη πρόσβαση και ένα ηλεκτρικό κάθισμα που σύρεται προς το άνοιγμα της πόρτας, ώστε να διευκολύνονται όσοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν μεταξύ αναπηρικού καροτσιού και αυτοκινήτου.

Το άνοιγμα/κλείσιμο των θυρών εξυπηρετεί τη φόρτωση / εκφόρτωση του αναπηρικού καροτσιού, που μπορεί να αποθηκεύεται εύκολα στο πίσω τμήμα χάρη στο σχέδιο καθισμάτων του οχήματος.

Το αυτοκίνητο ελέγχεται μέσω ενός joystick αντί τιμονιού και πεντάλ γκαζιού και συμπλέκτη, και οι συμπαγείς διαστάσεις του επιτρέπουν να σταθμεύει σε χώρους που προορίζονται για ένα αυτοκίνητο. Η έμφαση έχει δοθεί στην ευκολία οδήγησης, φρεναρίσματος και παρκαρίσματος.

Ο AI Agent, ένα στοιχείο όλων των μοντέλων Concept-i, τοποθετείται σε μία μεγάλη οθόνη στον πίνακα οργάνων. Εκεί προβάλλονται ενεργά πληροφορίες για την υποστήριξη και την αναβάθμιση της εμπειρίας του ταξιδιού, όπως λεπτομέρειες εγκαταστάσεων με δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες.Όταν οδηγεί, ο οδηγός βρίσκεται στο κέντρο. Λειτουργίες υποστήριξης όπως αυτοματοποιημένο παρκάρισμα παρέχονται για να μπορούν όλοι και όχι μόνον οι χρήστες αναπηρικών καροτσιών (ηλικιωμένοι για παράδειγμα) να οδηγούν με ασφάλεια και ξεγνοιασιά.

Το όραμα της Toyota για το Concept-i RIDE είναι να χρησιμοποιείται σε προγράμματα κοινοχρησίας οχημάτων, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να απολαύσουν την ελευθερία της μετακίνησης – χωρίς απαραίτητα να είναι ιδιοκτήτες.

SPONSORED LINKS

"Οι περισσότερες γυναίκες που δεν αποκτήσαμε είναι αυτές που δεν τις το ζητήσαμε."

Marcel Pagnol, 1895-1974, Γάλλος συγγραφέας & σκηνοθέτης

  • 1909 - Γεννιέται ο Φερδινάνδος Πόρσε, ιδρυτής της ομώνυμης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
    1922 - Ο Κεμάλ γνωστοποιεί στη Γαλλία ότι θα σεβαστεί τη συμμαχική ουδέτερη ζώνη αν η Τουρκία πάρει την Ανατολική Θράκη.
    1940 - Ανακαλύπτεται ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, αναγόμενη σε εποχή παλιότερη του 2000 π.Χ. στη λίμνη της Καστοριάς.
    1970 - Κραυγάζοντας "Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα", ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα της Ιταλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.
    1982 - Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε διαδικτυακή επικοινωνία ο smiley :-). Τη χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου προτείνει ο Σκοτ Φάλμαν.

© 2002-2018 MEDIA2DAY