To Fiat 500L στηρίζει την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία

Τα 500.000 οχήματα έφτασε η παραγωγή του νέου Fiat 500L.
To Fiat 500L στηρίζει την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία
Το Fiat 500L είναι ένα αυτοκίνητο με έντονα πολυχρηστικά και πολυμορφικά στοιχεία. Πέρσι το μερίδιο αγοράς που κατέκτησε στην Ευρώπη ήταν περίπου 22% ενώ στην Ιταλία έφτασε το 52%. 

Πρόσφατα το 500.000στο Fiat 500L βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Kragujevac, στη Σερβία. Το αυτοκίνητο ορόσημο είναι ένα 500L Cross 1.6 MultiJet 120 ιππων, σε δίχρωμο Sicilia Orange με γυαλιστερή μαύρη οροφή.

Το νέο ρεκόρ επιβεβαιώνει την επιτυχία που έχει γνωρίσει το μοντέλο από το λανσάρισμα του το 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι  έχει παραμείνει σταθερά στην κορυφή της κατηγορίας του στην Ευρώπη για πέντε συνεχόμενα χρόνια και είναι ο απόλυτος ηγέτης στην Ιταλία και την Ισπανία.

Τα νέα Cross και City Cross που λανσαρίστηκαν τον περασμένο χρόνο, προέβαλαν με εντυπωσιακό τρόπο την crossover προσωπικότητα του μοντέλου, συνεισφέροντας με τη σειρά τους στα τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι πωλήσεις, από τον πρώτο μήνα του 2018, εμφανίζονται επίσης θετικές στην Ευρώπη, σημειώνοντας αύξηση 5%  ενώ στην Ιταλία το μερίδιο αγοράς ήταν υψηλότερο του 50% στην κατηγορία του. Για να επιβεβαιώσει και πάλι την ηγετική του θέση στην αγορά,  ανανεώθηκε το 2017 και είναι πλέον πιο ευρύχωρο με περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία.

Σήμερα, η γκάμα του 500L περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις, κάθε μία με τη δική της προσωπικότητα και συγκεκριμένο εξοπλισμό: Το Cross με την crossover εμφάνιση του, 25 χιλ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και νέο Mode Selector. Το Urban, το οποίο είναι ιδανικό για τη ζωή μέσα στην πόλη. Και το Wagon, το οποίο είναι διαθέσιμο με επτά θέσεις.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το νέο ρεκόρ επιτεύχθηκε στο εργοστάσιο του Kragujevac, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως ειδικά για την κατασκευή του 500L και άνοιξε τον Απρίλιο του 2012 μετά από τρία χρόνια εντατικών εργασιών και επένδυση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Η αναβάθμιση περιλάμβανει  την  υποδομή του,  την ανακαίνιση των κτιρίων και των νέων τμημάτων παραγωγής καθώς και την εγκατάσταση μηχανημάτων και συστημάτων κατασκευής κορυφαίας τεχνολογίας. Σήμερα, το Kragujevac είναι ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια της FCA παγκοσμίως.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v