Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 ίππων: Αυθεντικό γαλλικό SUV

Τεστάρουμε το νέο γαλλικό δημιούργημα στην κατηγορία των μικρών SUV αυτοκινήτων και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 ίππων: Αυθεντικό γαλλικό SUV

Test Drive

Η εποχή που τα SUV ήταν σκληροτράχηλα αυτοκίνητα πέρασε. Τώρα πλέον οι αγοραστές θέλουν μοντέλα υψηλών προδιαγραφών που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη κίνηση στην άσφαλτο και ικανοποιητικές επιδόσεις στο off road περιορισμένης δυσκολίας. Σε αυτή την κατηγορία των νέων προτάσεων ανήκει και το ολοκαίνουργιο Citroen C3 Aircross.

Ένα ακόμη δείγμα των ικανοτήτων των Γάλλων σχεδιαστών είναι το νέο Citroen C3 Aircross. Το αυτοκίνητο με τη μοντέρνα σχεδίαση ανήκει στη κατηγορία των compact SUV. Ξεχωρίζει στο δρόμο και αναδεικνύει τις αξίες της γαλλικής φίρμας. Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα της δημοφιλούς κατηγορίας.

Έχει σαν κύρια αποστολή να κινείται στο αστικό περιβάλλον. Ωστόσο δεν τα βρίσκει σκούρα όταν τελειώσει η άσφαλτος. Αυτή είναι η νέα τάση και το Citroen C3 Aircrossολοκληρώνει με επιτυχία την αποστολή του.

Η οδήγηση του νέου Citroen C3 Aircross με κινητήρα βενζίνης 1.2 PureTech απόδοσης 110 ίππων είναι μια ευχάριστη διαδικασία.



Το τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ είναι γνωστό από τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας. Παρέχει ισχύ και ροπή από χαμηλά. Το επίπεδο θορύβου είναι περιορισμένο ενώ εξασφαλίζει και οικονομική λειτουργία. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές. Τα πρώτα 100χλμ./ώρα έρχονται σε 10,6΄΄ και η τελική ταχυτητα φθάνει τα 183 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση στη δοκιμή ήταν 6,5 λίτρα/100χλμ.

Η οδική συμπεριφορά είναι προσανατολισμένη στην άνεση, όπως καθορίζει η γαλλική σχολή οδήγησης. Στην πόλη οι επιβάτες δεν καταπονούνται από τις εγκάρσιες ανωμαλίες και η κύλιση είναι καλή. Στον αυτοκινητόδρομο, οι αναρτήσεις παρέχουν άνεση και συμβάλουν στην επίτευξη καλών οδηγικών χαρακτηριστικών. Στις στροφές οι κλίσεις είναι περιορισμένες.

Το τιμόνι έχει την κατάλληλη ποσότητα υποβοήθησης για να μην κουράζει τον οδηγό στην πόλη. Όλη η φιλοσοφία του Citroen C3 Aircross είναι προσανατολισμένη στην άνεση και στην ηρεμία.

Αξίζει να τονισθεί η επιλογή των Γάλλων για τα μπροστινά καθίσματα. Είναι μεγάλων διαστάσεων με ειδικά υλικά που απορροφούν τους κραδασμούς. Ωστόσο, θα έπαιρναν υψηλότερη βαθμολογία αν είχαν καλύτερη πλευρική στήριξη. Η καμπίνα έχει καλή εργονομία και προσφέρει διευρυμένους χώρους. Η τιμή του Citroen C3Aircross 1.2 PureTech 110 ίππων καθορίστηκε στα 17.480 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v