Mercedes A-Class: Ξεχειλίζει από στυλ και τεχνολογία

Η Mercedes παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα τη νέα γενιά της A-Class, πιο όμορφη και ολοκληρωμένη από ποτέ.
Mercedes A-Class: Ξεχειλίζει από στυλ και τεχνολογία

αποστολή στην Ολλανδία

Η Mercedes για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε την υπεροχή της στη κατασκευή πολυτελών μοντέλων. Δημιούργησε τη νέα γενιά της A Class, αξιοποιώντας όλη την τεχνογνωσία της. Στο πιο μικρό μοντέλο της πρόσθεσε υψηλή τεχνολογία και ανέβασε πιο ψηλά τον πήχη σε όλους τους τομείς.

Η παγκόσμια παρουσίαση της νέας Mercedes A-Class στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της γερμανικής μάρκας. Ανώτατα στελέχη της φίρμας ανέλυσαν όλα τα νέα συστήματα του αυτοκινήτου και ανέπτυξαν την φιλοσοφία της φίρμας για την πολυτελή κατηγορία.

Η πρώτη παρατήρηση αφορά την ενίσχυση των δυναμικών στοιχείων της εξωτερικής σχεδίασης. Το πολυτελές γερμανικό αυτοκίνητο απέκτησε πιο έντονες ακμές και διαφοροποιημένες επιφάνειες. Το σύνολο πλέον είναι πιο μοντέρνο και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον τομέα της εξωτερικής σχεδίασης στη κατηγορία των μικρομεσαίων premium μοντέλων.

Σημαντικό στοιχείο που επηρέασε την εσωτερική ευρυχωρία καθώς και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι η χρήση της ανανεωμένης πλατφόρμας MFA. Πλέον το μεταξόνιο μετά την προσθήκη 30 χιλ. έφθασε τα 2.729 χιλ. ενώ το μήκος άγγιξε τα 4.41 μ.

Οι σχεδιαστές του εσωτερικού χώρου εκμεταλλεύθηκαν το νέο πλαίσιο για να δημιουργήσουν μια πιο άνετη καμπίνα. Τα κατάφεραν και πλέον οι επιβάτες έχουν περισσότερο χώρο στη διάθεση τους. Ειδικότερα στη περιοχή των ώμων, οι μπροστινοί επιβάτες έχουν στη διάθεση τους επιπλέον 9 χιλ. και οι πίσω 22 χιλ. Σημαντική αύξηση υπάρχει και στο εσωτερικό ύψος ενώ προστέθηκαν 29 λίτρα στο πόρτ παγκάζ (370 λίτρα).

Η καινούργια Mercedes A-Class δημιουργεί νέα στάνταρ και στους τομείς της συνδεσιμότητας. Το νέο σύστημα infotainment MBUX με δύο ψηφιακές οθόνες στο ταμπλό προσφέρει άμεση επικοινωνία και πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες. Η μια οθόνη πήρε την θέση του πίνακα οργάνων και η δεύτερη περιλαμβάνει τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Υπάρχει δυνατότητα χειρισμού με φωνητικές εντολές και χειρονομίες.

Το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα αναμένεται να έχει ο νέος κινητήρας βενζίνης 1.300 κ.εκ. απόδοσης 163 ίππων. Για χρήση εκτός του αστικού περιβάλλοντος υπάρχει ο κινητήρας ντίζελ 1.500 κ.εκ. απόδοσης 116 ίππων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v