Γαλλοιαπωνική επιτυχία

Ο όμιλος Renault, Nissan, Mitsubishi σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων το περασμένο έτος.
Γαλλοιαπωνική επιτυχία
Ο όμιλος Renault, Nissan, Mitsubishi σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2017. Διέθεσε 10,6 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο. Η αυξανόμενη ζήτηση για SUV, ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και ο αυξανόμενος αριθμός αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων, βοήθησε στην άνοδο των πωλήσεων κατά 6,5% το 2017, που είναι και το πρώτο έτος  συμμετοχής της Mitsubishi Motors στον όμιλο που διοικούν οι Γάλλοι.

Ο Κάρλος Γκον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault-Nissan-Mitsubishi, δήλωσε: “Με περισσότερα από 10,6 εκατομμύρια πωληθέντα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα το 2017, η Renault-Nissan-Mitsubishi έχει καταστεί o νούμερο ένα όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως. Αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζει το εύρος και το βάθος της σειράς μοντέλων μας, την παρουσία μας στην παγκόσμια αγορά και την ελκυστικότητα των τεχνολογιών των οχημάτων μας.’’

Το 2017, οι εταιρείες του ομίλου πουλήσαν οχήματα σε σχεδόν 200 χώρες με δέκα εμπορικά σημάτα (Renault, Nissan, Mitsubishi, Dacia, Renault Samsung, Alpine, Lada, Infiniti, Venucia και Datsun).

Ειδικά η Nissan, πούλησε 5.816.278 οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6%. Στις ΗΠΑ και την Κίνα, σημείωσε αύξηση πωλήσεων 1,9% και 12,2% αντίστοιχα για το 2017. Η Infiniti πώλησε 246.492 οχήματα το 2017, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Από το 2010, χρονιά όπου και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Nissan Leaf, η Renault-Nissan-Mitsubishi έχει πουλήσει 540.623 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, μέσω των διαφορετικών της σημάτων. Συνολικά, ο όμιλος συνεχίζει να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα 100% ηλεκτροκίνητα επιβατικά και ελαφρά εμπορικά οχήματα.

Το Nissan Leaf, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που κυκλοφόρησε στην αγορά, παραμένει το EV με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, καθώς περισσότερα από 300.000 οχήματα έχουν πωληθεί από το 2010. Το νέο Nissan Leaf, θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v