Η μεγάλη επιτυχία της Audi 

Η Audi κατέγραψε άνοδο στις πωλήσεις της κατά 17,8% σε σχέση με το 2016.
Η μεγάλη επιτυχία της Audi
Μια ακόμη επιβεβαίωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας είναι η επιτυχία της Audi Kosmocar στην ελληνική αγορά. Η αμιγώς ελληνική εταιρεία το 2017 ήταν η μοναδική premium εταιρεία που κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τον όγκο των πωλήσεων της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ( Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) η Audi κατέγραψε άνοδο στις πωλήσεις της κατά 17,8% σε σχέση με το 2016. Η επιτυχία της είναι αξιοσημείωτη γιατί πάλεψε με τρεις πανίσχυρες θυγατρικές εταιρείες πολυεθνικών κολοσσών, τις Mercedes, BMW και Volvo.

Οι τρεις ανταγωνιστές της για διάφορους λόγους έχασαν σημαντικό τμήμα από τον όγκο των πωλήσεων τους. Συγκεκριμένα η Mercedes είδε τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 11,6% αλλά διατήρησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις(!), η BMW – 17,4%(2η) και η Volvo – 10,4 %(4η).

Να τονίσω ότι και στις θυγατρικές premium εταιρείες εργάζονται Έλληνες και μάλιστα από τους καλύτερους στην ειδικότητα τους. Όμως οι θυγατρικές έχουν περισσότερα προνόμια από τις αμιγώς ελληνικές εταιρείες. Απολαμβάνουν τα οφέλη από την καλύτερη διαπραγμάτευση με το εργοστάσιο, την υψηλή ρευστότητα, τα ευνοϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, την υποστήριξη του εργοστασίου σε όλους τους τομείς κ.α.

Ο αγώνας των θυγατρικών είναι μεγάλος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αστόχησαν. Όμως σε κάθε μάχη ένας είναι ο νικητής. Στα premium το 2017 κέρδισε η Audi Kosmocar στην αξιολόγηση της αυξητικής τάσης, τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατηγορίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v