Η έμπνευση για τη Ford έρχεται... φυσικά

Ακόμη και η φύση μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές της Ford που παρουσιάζουν ένα σούπερ ανθεκτικό ράφι με ιδέα από την... κυψέλη.
Η έμπνευση για τη Ford έρχεται... φυσικά
Η φύση μας δίνει ιδέες για να αντιμετωπίσουμε κάθε τι στη ζωή μας. Από τα θαυματουργά βότανα μέχρι εφαρμογές και κατασκευές που προκαλούν δέος. Οι επιστήμονες ακόμη και τώρα προσπαθούν να λύσουν τα μυστικά των μελισσών. Τα έντομα με την πολυσχιδή δραστηριότητα μας δίνουν το ανεκτίμητης αξίας μελί και μας διδάσκουν πώς να συμπεριφερθούμε στο περιβάλλον.

Η Ford σέβεται την φύση και το περιβάλλον, ενώ αξιοποιεί κάθε τι που θα μπορούσε να συμβάλει στην αναβάθμιση των μοντέλων της. Η τελευταία ανακάλυψη της είναι ένα ανθεκτικό ράφι με κυψελοειδή χάρτινη δομή, εμπνευσμένο από την τεχνογνωσία των μελισσών, για να προστατεύει τα πολύτιμα αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο.

Μέλισσες και ανακυκλωμένο χαρτί είναι το μυστικό για μία εξαιρετικά ανθεκτική σχεδίαση, που προστατεύει τα πολύτιμα αντικείμενα του οδηγού στο ταξίδι με το νέο Ford EcoSport. Η ταπεινή κυψέλη ενέπνευσε τους μηχανικούς για τη δημιουργία του “Honeycomb Shelf” – πρόκειται για ένα ελαφρύ, μυστικό ράφι στο χώρο αποσκευών που μπορεί να σηκώσει το εκατονταπλάσιο του βάρους του, μία αναλογία αντοχής/βάρους μεγαλύτερη και από αυτή του ατσαλιού.

Έχοντας εξελιχθεί για το νέο Ford EcoSport SUV και σχεδιασμένο για να προστατεύει ακόμα και εύθραυστα, πολύτιμα αντικείμενα, το προσαρμοζόμενο ράφι βάρους κάτω των 3 κιλών, μπορεί να σηκώσει φορτία πλέον των 300 κιλών – βαρύτερα τριών ενήλικων αντρών μεσαίου βάρους, ακόμα και με πλήρη εξάρτιση μελισσοκόμου.

«Η φύση είναι σαν ένα μεγάλο εργαστήριο καινοτομίας και από τις μέλισσες μέχρι τους τερμίτες και τους κάστορες, τα ζώα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους μηχανικούς στον κόσμο», δήλωσε η Bettina Veith, assistant chief engineer του Ford EcoSport».

Για το “Honeycomb Shelf”, οι μηχανικοί τοποθέτησαν ένα κυψελοειδές στρώμα από ανακυκλωμένο χαρτί και κόλλα βασισμένη στο νερό ανάμεσα σε δύο στρώματα από ελαφρύ και ανθεκτικό υαλόνημα. H ελαφριά αυτή λύση μειώνει το βάρος του αυτοκινήτου και επομένως συμβάλει στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

Οι πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη ξεπέρασαν τις 200.000 για πρώτη φορά πέρσι. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2017, η εταιρεία είχε πουλήσει 24% περισσότερα SUV, μεταξύ των οποίων 12% περισσότερα συμπαγή EcoSport, 25% περισσότερα μεσαία Kuga, και 94% περισσότερα μεγάλα Edge.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v