ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Audi στη καλύτερη θέση!

Πρωταθλητής στην αγορά των premium οχημάτων τερμάτισε το 2017 η Audi, με 1.259 ταξινομήσεις. Το συνολικό ποσοστό αύξησης των πωλήσεων ήταν στο 17,8%.

Η Audi στη καλύτερη θέση!

Η καλύτερη θέση για μια μάρκα αυτοκινήτων βρίσκεται στη καρδιά του οδηγού. Η Audi, κέρδισε μια θέση στη καρδιά των οδηγών πολυτελών αυτοκινήτων γιατί είναι μια ξεχωριστή φίρμα με λαμπρή ιστορία.

Το 2017 η premium γερμανική μάρκα πήρε την πρώτη θέση στη λιανική αγορά στην Ελλάδα, δηλαδή την προτίμησαν οι περισσότεροι οδηγοί που δεν χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες των εταιρειών leasing. Δεν είναι λανθασμένη κίνηση να συμβουλευτεί ο οδηγός μια εταιρεία leasing. Όμως, μια διάκριση που έχει υψηλή αξία είναι η προτίμηση των οδηγών, χωρίς διαμεσολάβηση των εταιρειών που ειδικεύονται στις μαζικές πωλήσεις με τους γνωστούς όρους.

Η μάρκα βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων λιανικής, ανάμεσα στα premium brands, με 1.259 ταξινομήσεις. Παράλληλα, με συνολικό ποσοστό αύξησης πωλήσεων 17,8% την περασμένη χρονιά, ήταν η premium μάρκα με τη μεγαλύτερη άνοδο ανάμεσα στις πρώτες 25 μάρκες της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου.

Το 2017 ήταν όμως εξίσου επιτυχημένο για την Audi και σε γενικότερο επίπεδο πωλήσεων. Σε μία αγορά αυτοκινήτου που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ έκλεισε στις 88.115 μονάδες, αυξημένη κατά 11,7% σε σχέση με το 2016, οι συνολικά 3.085 ταξινομήσεις της Audi, χάρισαν στη μάρκα μερίδιο αγοράς 3,5%, με το ποσοστό αύξησης σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά να είναι 17,8% και να ξεπερνάει σημαντικά το μέσο όρο ανόδου της αγοράς. Η αυξητική επίδοση της αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς συνολικά το premium κομμάτι της αγοράς κινήθηκε πτωτικά το 2017, σημειώνοντας μείωση κατά 5,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία αγορά που τα τελευταία χρόνια μετατοπίζεται διαρκώς προς τις εταιρικές πωλήσεις, η Audi και το 2017 διατήρησε μία υγιή ισορροπία ανάμεσα σε πωλήσεις λιανικής και εταιρικές. Οι πρώτες αντιπροσωπεύουν το 41% περίπου του συνόλου (1.259 έναντι 1.826), την ίδια στιγμή που στον υπόλοιπο premium γερμανικό ανταγωνισμό οι εταιρικές πωλήσεις είναι αυτές που κατέχουν πρωτεύοντα ρόλο, με το ποσοστό των πωλήσεων λιανικής να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, 25-33%.

Το 2018 αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστικό για την Audi, η οποία βρίσκεται σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα παρουσιαστούν τα ολοκαίνουργια Α6 και Α7 καθώς και το Q8- ίσως το πιο πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο, από κάθε άποψη, SUV που έχει παρουσιάσει ποτέ η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

SPONSORED LINKS

"Αυτό που δε θέλει κανείς να ξέρει για τον εαυτό του καταλήγει να επέρχεται σαν πεπρωμένο."

Καρλ Γιούνγκ, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

  • 1862 - Έξωση του Όθωνα.

    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός μπαίνει στην Κοζάνη.

© 2002-2018 MEDIA2DAY