Πού θα φτάσει η VW;

Με αρκετά ρεκόρ ολοκλήρωσε το 2017 η Volkswagen, η οποία για πρώτη φορά κατασκεύασε 6.000.000 μέσα σε μία μόλις χρονιά.
Πού θα φτάσει η VW;

Η VW ολοκλήρωσε το 2017 καταγράφοντας πολλά ρεκόρ στη παραγωγή αυτοκινήτων και στις πωλήσεις. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, το 2017 σημείωσε ρεκόρ παραγωγής. Το κοντέρ έδειξε για πρώτη φορά 6.000.000 αυτοκίνητα μέσα σε μια χρονιά!

Το δημοφιλές VW Golf ήταν πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι παραδόσεις ήταν σχεδόν ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα από την σειρά του μοναδικού Golf. Η συνολική παραγωγή του μοντέλου από το λανσάρισμά του, άγγιξε τα 34 εκατ. αυτοκίνητα.

Το Golf εξακολουθεί να είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο της μάρκας. Πρόκειται για τον αναμφισβήτητο ηγέτη της κατηγορίας του, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη, που φιγουράρει στην κορυφή για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Το πεντάθυρο Golf (hatchback) διατήρησε το ισχυρό προβάδισμά του στην κατηγορία του τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη. Το στέϊσον Golf (estate) σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μέσα στη γκάμα του μοντέλου, η οποία έφτασε το 11% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.  

Το 2017 συνεχίστηκε η επιτυχία και για τα άλλα διαχρονικά best-sellers της VW, όπως είναι τα  Passat και Polo. Η επίδοση αυτή συνδυάστηκε με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για το Tiguan, ενώ δυναμικά μπήκαν στο στίβο των πωλήσεων και τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, όπως είναι τα νέα Polo, Arteon και T-Roc.

Το 2017 αποδείχθηκε μία πολύ επιτυχημένη χρονιά και για το Tiguan, αφού περίπου 730.000 αυτοκίνητα παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλον τον κόσμο. Ήταν το μοντέλο της Volkswagen που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση, 40%, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Η VW κατασκευάζει αυτοκίνητα σε περισσότερα από 50 εργοστάσια σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τη συνολική παραγωγή στα 72 χρόνια ιστορίας της να ξεπερνάει τα 150 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία της γραμμής παραγωγής, πριν από 72 χρόνια, με τον πρώτο Σκαραβαίο (Beetle), έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 150 εκατομμύρια VW, με την παγκόσμια γκάμα της μάρκας να περιλαμβάνει πλέον περισσότερα από 60 μοντέλα.

Ο συνδυασμός της μεγαλύτερης έως σήμερα προϊοντικής γκάμας στην ιστορία της μάρκας με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση από πλευράς πελατών σε όλον τον κόσμο, ήταν οι βασικοί παράγοντες για τη επίτευξη αυτού του ρεκόρ. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v