Όλοι οι καλοί χωράνε

Το νέο, πλήρως υβριδικό Lexus RX L 450 h αποτελεί μια πολυτελή επιλογή στην κατηγορία των SUV και ξεχωρίζει με το στιλ και την χωρητικότητά του.
Όλοι οι καλοί χωράνε

Και τι δεν εχει το νέο Lexus RX L 450 h: επτά θέσεις, πλήρως υβριδικό με σύστημα κίνησης Lexus Hybrid Drive, αναδιπλούμενη τρίτη σειρά καθισμάτων, δερμάτινα καθίσματα και ελεγχος τριζωνικού κλιματισμού, ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτ μπαγκάζ με έξυπνη πρόσβαση.

Οι οικογένειες θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν περισσότερο χώρο στο πολυτελές SUV τους, χάρη στo νέο μοντέλο Lexus RX “L” με τρεις σειρές καθισμάτων. Το RX δημιούργησε τα πολυτελή crossover πριν απο 20 χρόνια και έχει στεφθεί ως το πλέον αγαπημένο πολυτελές SUV στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Το μοντέλο RX 450h L 2018 διατηρεί τα στιλιστικά χαρακτηριστικά του RX, προσφέροντας τώρα την πολυτελή επιλογή της χωρητικότητας επτά επιβατών.



Η Lexus επιμήκυνε το αμάξωμα στο πίσω μέρος του RX κατά 110 χιλ. και διαμόρφωσε σε ακόμα πιο οξεία τη γωνία του παραθύρου του πορτ μπαγκάζ. Με αυτό τον τρόπο διασφάλισε επαρκή χώρο πάνω από το κεφάλι για τους επιβάτες της τρίτης σειράς και ενισχυμένη προσαρμοστικότητα στο χώρο αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά. Η έκδοση των επτά θέσεων υιοθετεί τη δυνατότητα αναδίπλωσης 60/40 στα πίσω καθίσματα. Έτσι, γίνεται εύκολη η πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων, αφού με το τράβηγμα ενός μοχλού ολισθαίνει η δεύτερη σειρά προς τα εμπρός.

Το επιμηκυμένο δάπεδο του πορτ-μπαγκάζ  - πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων - είναι μεγαλύτερο από αυτό εφάμιλλων ανταγωνιστικών μοντέλων , εξασφαλίζοντας στο RX L μεγαλύτερη ευελιξία στο χώρο αποσκευών.

Η Lexus σχεδίασε την τρίτη σειρά καθισμάτων στο RX L, έτσι ώστε να προσφέρει την ίδια άνεση και πολυτέλεια με αυτήν της μεσαίας σειράς. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι ελαφρώς πιο υπερυψωμένη από την τρίτη, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τα πόδια. Το δερμάτινο σαλόνι που διατίθεται από το βασικό εξοπλισμό φέρει μια διευρυμένη παλέτα χρωμάτων.  Το σύστημα ελέγχου κλιματισμού είναι τριζωνικό, χαρίζοντας στους επιβάτες της τρίτης σειράς αυτόνομο κλιματισμό και αποκλειστικούς αεραγωγούς.



Για ακόμα περισσότερη άνεση, η τρίτη σειρά καθισμάτων διατίθεται και με ηλεκτρική αναδίπλωση καθώς και με ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτ μπαγκάζ με έξυπνη πρόσβαση στο RX L (η πίσω πόρτα ανοίγει ή κλείνει αυτόματα, τοποθετώντας το χέρι κοντά στο σήμα Lexus).

Τα στοιχεία που ενισχύουν την ευελιξία των τριπλών καθισμάτων στα μοντέλα RX L, περιλαμβάνουν έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης πίσω από την αναδιπλούμενη τρίτη σειρά, ένα ζεύγος θηκών ποτηριών στην τρίτη σειρά, ένα έξυπνα αναδιπλούμενο κάλυμμα καθώς και κρυφές συρόμενες ράγες.

Το μοντέλο 2018 RX L εγγυάται την ίδια ασφάλεια, στυλ, πολυτέλεια και απόδοση με αυτή των δύο σειρών καθισμάτων. Στο τριών σειρών 2018 RX L, οι πλευρικοί αερόσακοι τύπου κουρτίνας έχουν επεκταθεί για να καλύπτουν και τις τρεις σειρές.

Το Σύστημα Ενεργητικής Ασφάλειας Lexus Safety System+ το οποίο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό στα περισσότερα μοντέλα, περιλαμβάνει Σύστημα Ασφαλείας Προ της Πρόσκρουσης (PCS) και Ανίχνευσης Πεζών, Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας (LKA) με Λειτουργία Διορθωτικής Διεύθυνσης, Σύστημα Αυτόματης Υψηλής Δέσμης (AHB) και Προσαρμοζόμενο Σύστημα Ελέγχου Πορείας για όλες τις ταχύτητες.

Διαθέσιμα σε υψηλότερες εκδόσεις είναι η Οθόνη Τυφλού Σημείου (BSM) με Οθόνη Πανοραμικής Προβολής (PVM), οι Ευφυείς Αισθητήρες  Στάθμευσης (IPS), το σύστημα Προειδοποίησης Επερχόμενης Κίνησης Πίσω με Ενεργητική Πέδηση (RCTB) και το Σύστημα Προσαρμοζόμενης Υψηλής Δέσμης (AHS).

Το υβριδικό σύστημα κίνησης Lexus Hybrid Drive περιλαμβάνει ν V6 βενζινοκινητήρα 3,500 κ.εκ. D4-S και δύο ηλεκτροκινητήρες υψηλής ροπής. Παράγει συνδυασμένη ιπποδύναμη 313 ίππων.

Το σύστημα AWD είναι μοναδικό για τα υβριδικά μοντέλα. Αντί για μεταφορά ταχυτήτων και έναν κινητήριο άξονα στους πίσω τροχούς που χρησιμοποιούνται σε συμβατικά μοντέλα, στο RX 450h L ένας ανεξάρτητος ηλεκτροκινητήρας τοποθετημένος στο πίσω μέρος κινεί τους πίσω τροχούς όταν απαιτείται για να βοηθήσει στη διατήρηση της βέλτιστης πρόσφυσης.

Στο RX 450h L, το σύστημα Επιλογής Λειτουργίας Οδήγησης προσθέτει μία τέταρτη λειτουργία Ηλεκτρικού Οχήματος EV, που δίνει στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης σε χαμηλότερες ταχύτητες για μικρές αποστάσεις. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να κινηθείς σε ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης ή γκαράζ, ή να κάνεις μία μικρή διαδρομή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v