ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

«Ευκολάκι» για το νέο Citroen C3 Aircross

Το νέο Citroen C3 Aircross, πήρε 5 αστέρια στα κράς τεστ του EuroNCAP, ξεχωρίζοντας με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

«Ευκολάκι» για το νέο Citroen C3 Aircross

Το γαλλικό αυτοκίνητο που μήκους 4,15 μ. επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τα ανώτερα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις πρόσφατες αξιολογήσεις του Euro NCAP.

Το νέο μοντέλο κέρδισε την ανώτερη διάκριση των 5 αστέρων με εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες κρίνονται τα αυτοκίνητα από τον Οργανισμό, αποδεικνύοντας την σχεδιαστική επιτυχία του C3 Aircross από την άποψη της παθητικής ασφάλειας και της ασφάλειας των πεζών, καθώς επίσης και του υψηλού επιπέδου τεχνολογίας με συστήματα υποστήριξης του οδηγού.

Η βαθμολογία, τα σημεία της οποίας περιγράφονται λεπτομερώς παρακάτω, επιβραβεύει την αποτελεσματικότητα του Next Gen. SUV Citroën C3 Aircross, σε ότι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

Προστασία Ενηλίκων: 32.6 πόντοι/ 85%

Μπροστινή σύγκρουση: 7.8 πόντοι (μέγιστο: 8)

Μπροστινή πρόσκρουση σε τοίχο: 7.7 πόντοι (μέγιστο: 8)

Πλευρική πρόσκρουση: 8 πόντοι (μέγιστο: 8)

Πρόσκρουση σε στύλο: 7.5 πόντοι (μέγιστο: 8)

Επιβάρυνση αυχένα επιβατών: 1.6 πόντοι (μέγιστο: 3)

Προστασία επιβατών: 40,5 πόντοι/ 82%

Προστασία πεζών: 27.0 πόντοι/ 64%

Συστήματα ασφαλείας: 7,2 πόντοι/ 60%

Το Grip Control με Hill Assist Descent (Έλεγχος Πρόσφυσης με Υποβοήθηση Κίνησης σε Κατωφέρεια) - (προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό στην έκδοση Shine): διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες και σε κάθε είδους οδόστρωμα, ενώ κάνει τις ολισθηρές κατηφορικές διαδρομές σε σαθρό έδαφος, παιχνίδι.Το Active Safety Brake (Ενεργό Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος) διαθέτει οπτικό και ηχητικό σήμα προειδοποίησης, λειτουργεί με στόχο τον περιορισμό ή ακόμα και την αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης, παρέχοντας τη δυνατότητα στο νέο C3 Aircross να φρενάρει μόνο του, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Η κάμερα πολλαπλών λειτουργιών που διαθέτει το μοντέλο στο επάνω μέρος του παρμπρίζ, εντοπίζει τα ακίνητα εμπόδια, τα οχήματα που κινούνται με χαμηλότερη ταχύτητα αλλά και τους πεζούς που περνούν μπροστά από το αυτοκίνητο. Το σύστημα αυτό λειτουργεί από τα 5 έως και τα 85 χλμ./ώρα και οι αισθητήρες του, ενεργοποιούν τα φρένα αυτόματα, όταν διαγνωστεί κίνδυνος σύγκρουσης.

Με το έγχρωμο σύστημα Head-Up Display, ο οδηγός μπορεί να έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδρομή του, χωρίς να απομακρύνει το βλέμμα του από το δρόμο. Η προβολή των στοιχείων γίνεται σε μια ανακλινόμενη επιφάνεια (ταχύτητα κίνησης αλλά και δεδομένα από τη χρήση του cruise control, του περιοριστή ταχύτητας και του GPS) και είναι σταθερά μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Το σύστημα αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας στο δρόμο, αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο και «προτείνει» το όριο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οδηγός.

Η αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων, κάνει ασφαλέστερες τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με την αυτόματη λειτουργία της μεγάλης ή της μεσαίας σκάλας ανάλογα με το φωτισμό του περιβάλλοντος σε κάθε περίπτωση, κάνει πιο εύκολη την ορατότητα για τον οδηγό αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Η κάμερα οπισθοπορείας, μεγιστοποιεί την ορατότητα του οδηγού κατά τη διαδικασία στάθμευσης. Όταν ο οδηγός επιλέξει την όπισθεν στο κιβώτιο των ταχυτήτων, η κάμερα ενεργοποιείται και η εικόνα αναπαράγεται στην οθόνη αφής των 7 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην απεικόνιση αυτή, υπάρχουν και έγχρωμα σημεία αναφοράς για να μπορεί ο οδηγός να έχει καλύτερη αντίληψη της απόστασης από τα διάφορα αντικείμενα πίσω από το αυτοκίνητο, καλύπτοντας εύρος 180 μοιρών.

Το Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος) κάνει τη διαδικασία στάθμευσης πιο εύκολη, και ασφαλέστερη. Με το σύστημα αυτό, το αυτοκίνητο παρκάρει αυτόματα σε κάθετες και παράλληλες θέσεις, ενώ εξασφαλίζει με το πάτημα ενός πλήκτρου τη θέση στάθμευσης. Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός, είναι να επιλέξει την όπισθεν στο κιβώτιο των ταχυτήτων και να ελέγχει την ταχύτητα κίνησης, με τις περιστροφές του τιμονιού να τις αναλαμβάνει το Park Assist.Το Lane Departure System (σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας) αντιμετωπίζει την έλλειψη συγκέντρωσης από τη μεριά του οδηγού. Ενεργοποιείται όταν η ταχύτητα κίνησης περνάει τα 60 χλμ./ώρα και επεμβαίνει στο τιμόνι για να επανέλθει το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας, όταν πλησιάζει να αλλάξει πορεία χωρίς να έχει ενεργοποιήσει το φλας ο οδηγός. Ο οδηγός ειδοποιείται για τη λειτουργία του συστήματος με ηχητικό σήμα αλλά και τη σχετική λυχνία που ανάβει στον πίνακα των οργάνων.

Το Blind Spot Monitoring System (σύστημα επόπτευσης νεκρής γωνίας) ειδοποιεί τον οδηγό όταν υπάρχει άλλο όχημα στην «τυφλή» γωνία του αυτοκινήτου, με ένα οπτικό σήμα στους εξωτερικούς καθρέπτες.

Με το Driver Attention Alert System (Προειδοποίηση Βοήθειας Οδηγού) προλαμβάνεται η κόπωση του οδηγού μια και το σύστημα καταγράφει τη συμπεριφορά του οδηγού σε σχέση με τις αντιδράσεις του στο δρόμο. Όταν παραστεί ανάγκη, ο οδηγός ενημερώνεται με ηχητικά και οπτικά σήματα πως πρέπει να εντείνει την προσοχή του στο δρόμο. Η λειτουργία του είναι ειδικά προσαρμοσμένη για την κίνηση του αυτοκινήτου στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και λειτουργεί όταν η ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου είναι πάνω από τα 65 χλμ./ώρα.

Το Coffee Break Alert (Προειδοποίηση διαλείμματος έπειτα από συνεχή οδήγηση 2 ωρών) - (διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό) ενημερώνει τον οδηγό πότε είναι η ώρα να κάνει ένα διάλλειμα. Μετά από δύο συνεχόμενες ώρες οδήγησης και με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 70 χλμ./ώρα το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό πως έχει έρθει η ώρα για μια στάση.

Με το Keyless Entry και Start (Είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί), γίνεται το κλείδωμα, το ξεκλείδωμα αλλά και η εκκίνηση του κινητήρα χωρίς τη χρήση του κλειδιού. Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τον οδηγό του καθώς εκείνος το πλησιάζει.

Άλλη μια πολύ σημαντική τεχνολογία συνδεσιμότητας που έχει το νέο C3 Aircross SUV, είναι το Citroen Connect Box. Χάρη στην κλήση έκτακτης ανάγκης και στο SOS Pack, ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει με ένα τηλεφωνικό κέντρο για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης του οχήματος.

Αρχική τιμή 14.950 ευρώ.

SPONSORED LINKS

"Αυτό που δε θέλει κανείς να ξέρει για τον εαυτό του καταλήγει να επέρχεται σαν πεπρωμένο."

Καρλ Γιούνγκ, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

  • 1862 - Έξωση του Όθωνα.

    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός μπαίνει στην Κοζάνη.

© 2002-2018 MEDIA2DAY