Οικονομία χωρίς συμβιβασμούς

Το φυσικό αέριο και η ηλεκτροκίνηση αποτελούν τις "πράσινες" εναλλακτικές του μέλλοντος έναντι των επικίνδυνων πετρελαιοκινητήρων.
Οικονομία χωρίς συμβιβασμούς
To 2018 θα ενταθεί η προσπάθεια των αυτοκινητοβιομηχανιών, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των κυβερνήσεων για την μείωση της χρήσης των επικίνδυνων πετρελαιοκινητήρων. Πλέον όλοι έχουν πεισθεί ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που καταναλώνουν ντίζελ είναι μια από τις σημαντικότερες απειλές για την υγεία μας.

Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις λαμβάνονται μέτρα για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Μια καλή επιλογή μέχρι να επικρατήσει η ηλεκτροκίνηση είναι η χρήση του φυσικού αερίου. Τώρα μάλιστα που αναπτύσσεται το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η αγορά ενός αυτοκινήτου με διπλό καύσιμο αποκτά μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον.

Η γερμανική τεχνολογία του ομίλου VW, εγγυάται την άριστη λειτουργία του κινητήρα 1.4 TSI που έχει την ικανότητα να καταναλώνει φυσικό αέριο και βενζίνη. Αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει οικονομία στη δαπάνη για τα καύσιμα και λιγότερους ρύπους.

Η ανανεωμένη Skoda Octavia στην έκδοση G-TEC εφοδιάζεται με όλη την εργοστασιακή υποδομή του γερμανικού ομίλου. Ο κινητήρας 1.4 TSI G-TEC αποδίδει ισχύ 110 ίππων και ροπή 20,2 χλγμ. από τις 1.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Σέβεται το περιβάλλον αφού με την χρήση του φυσικού αερίου εκπέμπει μόλις 101 γραμ. CO2/χλμ. (στην έκδοση Combi 102 γραμ./χλμ.). Επίσης, όταν καταναλώνει φυσικό αέριο μειώνονται σημαντικά οι εκπομπές του αζώτου και των στερεών σωματιδίων. Η εναλλαγή της λειτουργίας του κινητήρα ανάμεσα στους δυο τύπους καυσίμου γίνεται αυτόματα.

O υπολογιστής του αυτοκινήτου ή η οθόνη Maxi DOT display παρέχουν πληροφορίες για την κατανάλωση και τα επίπεδα καυσίμου. Δύο δεξαμενές CNG συνολικής χωρητικότητας 97 λίτρων. Μία ακόμη δεξαμενή βενζίνης 50 λίτρων. Η αυτονομία με τα δυο καύσιμα φτάνει τα 1.330 χλμ. H Octavia G-TEC με αποκλειστική χρήση CNG εξασφαλίζει αυτονομία 410 χλμ. Η μέση κατανάλωση είναι 5,7 κ.εκ. /100 χλμ. (στην έκδοση Combi 5,8 κ.εκ.).

Στη λειτουργία με αμόλυβδη βενζίνη η αυτονομία αγγίζει τα 920 χλμ. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9’’, τελική ταχύτητα 195 χλμ./ώρα. Τέλη κυκλοφορίας 96,98 ευρώ.

Η τιμή της βασικής έκδοσης Active με πλούσιο εξοπλισμό καθορίστηκε στα 19.900 ευρώ. Εξοπλισμός: ΕSC με XDS+ ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας με ABS, EBD, MSR, ASR, EDL, HBA, DSR, ESBS & TSA σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, 7 αερόσακοι, πλήρες ηλεκτρικό πακέτου, κ.α.

Το νέο πρόγραμμα Skoda Clever Plan, με μηνιαία δόση 209 ευρώ  προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση και οδική βοήθεια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v