ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ομπρέλα ασφάλειας

Η Suzuki κλείνει τα 100 της χρόνια και το γιορτάζει με το πρωτοποριακό τεχνολογικό πρόγραμμα Suzuki Safety Support.

Ομπρέλα ασφάλειας

Η Suzuki δημιούργησε μια νέα ομπρέλα ασφάλειας η οποία συμβάλει στη προστασία των επιβατών και των πεζών. Στη λίστα των πλεονεκτημάτων των ιαπωνικών αυτοκινήτων περιλαμβάνεται και η προσθήκη εξελιγμένων μονάδων ασφάλειας που συνήθως αποτελούν προνόμιο των ακριβότερων αυτοκινήτων.

Με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ιστορίας το έτος 2020, η Suzuki έχει ήδη στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη εκατονταετία, και σε αυτό το πλαίσιο κινείται ήδη, παρουσιάζοντας όχι απλά μια ξεχωριστή ποικιλία πρωτότυπων αλλά και μοντέλων παραγωγής, αλλά και το πρωτοποριακό τεχνολογικό πρόγραμμα Suzuki Safety Support (SSSU).

Άλλωστε, η ιαπωνική μάρκα, πάντα πρωτοπόρος, επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και τις τεχνολογίες αιχμής, μέσω των οποίων εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες του ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της.

Το SSSU αφορά όλες τις νέες τεχνολογίες ασφάλειας με τις οποίες έχει εφοδιάσει η μάρκα τα μοντέλα της με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων, και περικλείει όλες τις καινοτομίες και πρωτοβουλίες που λαμβάνει η εταιρεία για την ασφάλεια και την προσφορά αυξημένης εμπιστοσύνης στους οδηγούς και τους επιβαίνοντες σε αυτά.

Στο SSSU περιλαμβάνονται συστήματα όπως το Dual Sensor Brake Support, Dual Camera Brake Support, Radar Brake Support I & II, False Start Control, Lane Departure Warning, LaneDeparture Prevention και Weaving Alert, τα οποία λειτουργούν προειδοποιητικά, αλλά και αν καταστεί απαραίτητο παρεμβαίνουν ενεργά, με σκοπό τη μείωση της πιθανότητας και την αποφυγή πιθανής σύγκρουσης.

Παράλληλα, στο γενικότερο πλαίσιο του SSSU ανήκουν και όλες εκείνες οι ήδη εφαρμοζόμενες αλλά και μελλοντικές τεχνολογίες, που σκοπό έχουν να αυξήσουν την ευκολία και την εμπιστοσύνη του οδηγού κατά τη διάρκεια της χρήσης του οχήματος, κάνοντας έτσι κάθε μετακίνηση περισσότερο ξέγνοιαστη και ευχάριστη. Τέτοια συστήματα είναι μεταξύ άλλων, το Adaptive Cruise Control, το High Beam Assist, το Head-Up Display και το Bird’s Eye View Monitoring Camera.

Το Suzuki Safety Support εφαρμόζεται ήδη σε πολλά μοντέλα παραγωγής και αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευση της Suzuki για ασφαλέστερες και τελικά περισσότερο fun to drive μετακινήσεις, τόσο εντός των αστικών τειχών, όσο και στις εκτός δρόμου αποδράσεις.

Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου προγράμματος, από τα εκθέματα που παρουσίασε η Suzuki στο 45ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ειδική μνεία αξίζει στο e-SURVIVOR, το οποίο αποτελεί την ενσάρκωση της οπτικής της Suzuki για τη μορφή των μελλοντικών SUV, μιας κατηγορίας που έχει χαρακτηριστεί από την παρουσία μοντέλων όπως το Samurai, Jimny και Vitara. Το Suzuki e-Survinor Concept έχει χαρακτηριστικό για την εταιρεία σχεδιασμό, ελαφρύ αμάξωμα, αλλά και κλασικό πλαίσιο τύπου σκάλας, συνδυασμένα με σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλης αυτής της φιλοσοφίας του Suzuki Safety Support είναι και το XBEE (cross-be), το οποίο παρουσιάστηκε και αυτό στο περίπτερο της Suzuki, καθώς είναι το αποτέλεσμα της πρώτης προσπάθειας της εταιρείας να συνδυάσει την τετρακίνηση με την ηλεκτροκίνηση και να αποτυπώσει τα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς.

Παράλληλα με το 45ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το Swift, βραβεύτηκε ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 από το Αutomotive Researchers’ and Journalists’ Conference of Japan (RJC). Αυτό το βραβείο αποτελεί την 7η διάκριση της Suzuki συνολικά από τον συγκεκριμένο θεσμό εκ των οποίων οι 3 διακρίσεις είναι για το Swift.

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY