Ford Fiesta: Οδηγοκεντρικό και πολυτελές

Η νέα γενιά του Fiesta λανσάρει πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά, τα όποια εμφανίζονται για πρώτη φορά στη κατηγορία του.
Ford Fiesta: Οδηγοκεντρικό και πολυτελές
Το πιο σημαντικό στοιχείο σε κάθε μοντέλο της Ford είναι η οδηγοκεντρική προσέγγιση. Από τα πρώτα μέτρα ο οδηγός αντιλαμβάνεται ότι το αυτοκίνητο που φέρει τα σήματα της δημοφιλούς μάρκας έχει σχεδιασθεί για να του προσφέρει την χαρά της οδήγησης. Ο τρόπος που επιταχύνει, που στριβεί, που στέκεται στο δρόμο σε απαγορευτικές ταχύτητες και κάθε λεπτομέρεια συμβάλουν στην οδηγική απόλαυση.

Ο εκπρόσωπος της μάρκας στη κατηγορία των supermini είναι το βραβευμένο Fiesta. Η νέα γενιά έχει πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά τα όποια εμφανίζονται για πρώτη φορά στη κατηγορία του. Η τελευταία όμως εξέλιξη που κεντρίζει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών είναι το λανσάρισμα δυο ειδικών εκδόσεων. Ο λόγος για τις εκδόσεις ST-Line και Vignale.

Η ST-Line είναι εμπνευσμένη από τη Ford Performance και  συνδυάζεται με ισχυρούς βενζινοκινητήρες EcoBoost και TDCi ντίζελ. Απευθύνεται σε οδηγούς που αναζητούν το σπορ κύρος των μοντέλων Ford ST – χωρίς να απαιτούν τις απόλυτες επιδόσεων των βελτιστοποιημένων κινητήρων και πλαισίων ST με σπορ τεχνολογίες.

Στο σπορ εξωτερικό στυλ του Fiesta ST-Line ξεχωρίζουν οι ζάντες αλουμινίου, η μάσκα, ο εμπρός και πίσω προφυλακτήρας και οι πλαϊνές ποδιές σε μοναδικά σχέδια. Στο εσωτερικό, κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα, τα αλουμινένια πεντάλ και το τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα. Η σπορ ανάρτηση κάνει την διαφορά στον δρόμο από τις άλλες εκδόσεις.

Η αποκλειστική σχεδίαση της μάσκας του Fiesta Vignale, του πλαισίου της μάσκας, των πλαισίων των προβολέων ομίχλης, του πλαϊνού ένθετου και του διακοσμητικού στοιχείου του πίσω διαχύτη προσδίδει νότες πολυτέλειας.

Ο βασικός εξοπλισμός του Ford Fiesta ST-line: Πλήρες κιτ εξωτερικής διαμόρφωσης ST-line με ιδιαίτερη εμπρός μάσκα, εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, πίσω σπόιλερ αμαξώματος, χρωμιωμένη εξάτμιση και ιδιαίτερα καλύμματα μαρσπιέ ST-Line, 6 αερόσακοι (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί εμπρός, οροφής), ESC, Traction Control &Hill Launch Assist, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας (LDW), τιμόνι δερμάτινο, ST-Line, σπορ με ευθύ κάτω μέρος (flat-bottom), κουμπί εκκίνησης/διακοπής του κινητήρα χωρίς κλειδί, σπορ ανάρτηση, προβολείς ομίχλης εμπρός με στατικούς λαμπτήρες στροφής, ζάντες ελαφρού κράματος 17" Rock Metallic με διαστάσεις ελαστικών 205/45, σύστημα Ford SYNC ΙΙΙ (Bluetooth, Voice Control, κλήση έκτακτης ανάγκης) & σύστημα MyKey, κάμερα οπισθοπορείας με πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, υποβοήθηση έναντι σύγκρουσης (Collision Mitigation System), αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (ACC), ηχοσύστημα, έγχρωμη οθόνη αφής 8", 7 ηχεία, θύρα USB, χειριστήρια στο τιμόνι, αυτόματος κλιματισμός, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες και εμπρός φώτα ημέρας LED. Οι τιμές της σειράς ST-line ξεκινούν από τα 16.691 ευρώ(1.0 125 ίππων). Με τον ισχυρότερο κινητήρα 1.0 140 ίππων η τιμή διαμορφώνεται στα 17.350 ευρώ.

Ο βασικός εξοπλισμός Ford Fiesta Vignale περιλαμβάνει: Ιδιαίτερο εξωτερικό στυλ διαμόρφωσης αμαξώματος Ford Vignale, 6 Αερόσακοι (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί εμπρός, οροφής), ESC, Traction Control & Hill Launch Assist, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας (LDW), σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί με σύστημα εκκίνησης/διακοπής κινητήρα χωρίς κλειδί Ford Power, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω και υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX, κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός και υπολογιστής ταξιδιού, σύστημα Ford SYNC ΙΙΙ (Bluetooth, Voice Control, κλήση εκτακτης ανάγκης) & σύστημα MyKey, αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού EATC, εμπρός φώτα ημέρας LED, αυτόματοι προβολείς και υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, εμπρός προβολείς ομίχλης με στατικούς λαμπτήρες στροφής, δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινη λαβή μοχλού ταχυτήτων και χειρόφρενου και δερμάτινη επένδυση ταμπλό, ημιδερμάτινη επένδυση καθισμάτων και καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με ρύθμιση στήριξης της μέσης, χρωμιωμένο διακοσμητικό πλαίσιο κάτω από τα πλαϊνά παράθυρα των θυρών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες, ζάντες ελαφρού κράματος 17" Luster Nickel με διαστάσεις ελαστικών 205/45 κ.α.

Οι τιμές της σειράς Vignale ξεκινούν από τα 17.396 ευρώ (1.0 100 ίππων). Με τον ισχυρότερο κινητήρα 1.0 140 ίππων η τιμή διαμορφώνεται στα 19.935 ευρώ. Επίσης, 1.0 125 ίππων προς 19.223 ευρώ και 1.0 140 ίππων στα 19.935 ευρώ.

Το νέο Ford Fiesta υποστηρίζεται με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και δελεαστικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Χαμηλό επιτόκιο από 1,99%, ελάχιστη προκαταβολή από 20% και 2.598 ευρώ, εξόφληση σε έως 60 μήνες, από 181 ευρώ το μήνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v