Nέα BMW M5: 600 ίπποι!

H BMW θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της M5 στην Φρανκφούρτη, ένα εντυπωσιακό μοντέλο με σύστημα M xDrive AWD.
Nέα BMW M5: 600 ίπποι!
Η χαρά της αυτοκίνησης είναι μοναδική. Η κίνηση με το αυτοκίνητο είναι μια από τις πιο σημαντικές εκφάνσεις της ζωής μας. Όταν μάλιστα, ο οδηγός χειρίζεται ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων τότε τα πάντα αλλάζουν.

Στην 76η Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης (14-24/9/2017) η BMW θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της M5. Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο αποκτά για πρώτη φορά σύστημα M xDrive AWD. Χρησιμοποιεί κεντρικό κιβώτιο τετρακίνησης με πολύδισκο συμπλέκτη και κατανέμει την ισχύ μεταβλητά μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ένα ακόμα συστατικό αυξησης της πρόσφυσης είναι το Active M Differential στον πίσω άξονα, που επίσης λειτουργεί μεταβλητά και προσφέρει ποσοστό εμπλοκής από 0 έως 100%.

Ο χαρακτήρας του M xDrive ρυθμίζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού, που μπορεί να επιλέξει από πέντε διαφορετικά σεταρίσματα, ανάλογα με τους συνδυασμούς των DSC modes (DSC on, MDM, DSC off) και των M xDrive modes (4WD, 4WD Sport, 2WD). Στο βασικό σετάρισμα, με ενεργοποιημένο το DSC (Dynamic Stability Control) και 4WD, το σύστημα επιτρέπει ελαφρά ολίσθηση των πίσω τροχών κατά την επιτάχυνση στην έξοδο των στροφών – επομένως παίζει σημαντικό ρόλο στη σπορ ευελιξία της νέας BMW M5.

Στο M Dynamic mode (MDM, 4WD Sport), το M xDrive επιτρέπει ελεγχόμενες υπερστροφές ισχύος (drifts). Ο οδηγός καλείται να διαχειριστεί την υψηλή ισχύ των 600 ίππων. Ο κινητήρας 4.4 V8 bi-turbo, τεχνολογίας M TwinPower Turbo, παρέχει την μέγιστη ισχύ από τις 5.600 – 6.700 σ.α.λ. Η ροπή είναι πολύ υψηλή και αγγίζει τα 75, 8 χλγμ. Διαθέσιμη μόλις από τις 1.800 σ.α.λ. έως τις 5.600 σ.α.λ. Εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου, επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε 3,4΄΄, 0 – 200 χλμ./ωρα 11,1΄΄. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ωρα από τον ηλεκτρονικό κόφτη, ενώ το προαιρετικό M Driver’s Package μπορεί να παρατείνει την απόλαυση μέχρι τα 305 χλμ./ώρα.

Η νέα BMW M5 μεταφέρει όλη αυτή την κινητήρια ισχύ μέσω ενός ειδικά χαρτογραφημένου οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic. Σε D mode προσφέρει την άνεση και ευκολία των πλήρως αυτόματων αλλαγών σχέσεων, αλλά μπορεί να αλλάξει σε σειριακή λειτουργία με μηχανικές αλλαγές, μέσω του επιλογέα στην κεντρική κονσόλα ή των χειριστηρίων του τιμονιού (paddles). Με το Drivelogic, τα χαρακτηριστικά του κιβωτίου ρυθμίζονται σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού. Για χρήση στην πίστα, το οκτατάχυτο M Steptronic αλλάζει τις ταχύτητες πιο γρήγορα.

Η νέα BMW M5 θα διατίθεται για παραγγελία από το Σεπτέμβριο του 2017, στην τιμή των 117.900 ευρώ. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018. Την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στάνταρ μοντέλου M5, έχει προγραμματιστεί το λανσάρισμα της BMW M5 First Edition. Αυτή η ειδική έκδοση με περιορισμένη παρτίδα παραγωγής 400 οχημάτων σε όλο τον κόσμο – είναι βαμμένη σε BMW Individual Frozen Dark Red Metallic, φέρει αποκλειστικό εξοπλισμό και κοστίζει 19.500 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v