ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Peugeot 508 RXH: Όταν οι Γάλλοι έχουν κέφια

Το ενδιαφέρον των οικολόγων οδηγών πρόκειται να προσελκύσει το νέο 508 RXH της Peugeot που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2012, χάρη στον υβριδικό diesel-ηλεκτρικό κινητήρα και την μοντέρνα σχεδίαση.

H Peugeot παρουσίασε ένα μοντέλο που δείχνει ικανό για όλα. Διαθέτει 200 άλογα, χώρους, ικανότητες για εκτός δρόμου κίνηση, ιδιαίτερη σχεδίαση και τεχνολογία. Για την ακρίβεια είναι ένα υβριδικό, diesel-ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που συνδυάζεται με την ξεχωριστή, υψηλής κατηγορίας, εμφάνιση για να προσφέρει μία πρωτότυπη ιδέα στον κόσμο των αυτοκινήτων all-road και ενισχυμένη οδηγική απόλαυση: Το νέο Peugeot 508 RXH.

Ο σχεδιασμός του γαλλικού μοντέλου και ο καινοτομικός κινητήρας HYbrid4 του προσδίδουν χαρακτηριστικά, που επιτρέπουν να συνδυάζεται η ελευθερία στην κίνηση και η οδηγική απόλαυση με έναν τρόπο ξεχωριστό στην κατηγορία.

Το 508 RXH τοποθετείται στον κόσμο των υψηλής κατηγορίας all-road αυτοκινήτων. Καλοσχεδιασμένο, πιο ψηλό και πιο πλατύ από ένα απλό SW, διακρίνεται επίσης από την ξεχωριστή του οπτική υπογραφή, με τα χαρακτηριστικά φώτα LED που είναι ορατά τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, δίνοντας την εντύπωση τριών «νυχιών» σε κάθε πλευρά της γρίλιας.

Για να ενισχύσει τον αποκλειστικό του χαρακτήρα, το εσωτερικό του 508 RXH διαθέτει πολλά ειδικά χαρακτηριστικά με ξεχωριστά χρώματα και πολυτελή υλικά. Το μοναδικό επίπεδο φινιρίσματος και εξοπλισμού είναι σε απόλυτη συνάφεια με την τοποθέτηση του αυτοκινήτου στην υψηλή κατηγορία καθώς και τον τεχνολογικό του εξοπλισμό. Με πλήρη βασικό εξοπλισμό, σύστημα «Open & Go», ηλεκτρικά εμπρός καθίσματα, head up display, ζάντες 18", κρυστάλλινη πανοραμική οροφή, φυμέ ηχομονωτικά πλευρικά παράθυρα, σύστημα ήχου και πλοήγησης τελευταίας γενιάς.

Διαθέτει τον κινητήρα 2.0 l HDi FAP HYbrid4, που παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στο 3008 Hybrid4, ο υβριδικός diesel-ηλεκτρικός κινητήρας του 508 RXH επεκτείνει την οδηγική απόλαυση και την ελευθερία κίνησης σε κάθε είδος δρόμου. Με μέγιστη ισχύ 200 ίππους, τετρακίνηση και μέγιστη ροπή 450 Nm, το 508 RΧΗ έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες χρήσης. Επιπλέον, ανοίγει νέες προοπτικές στην κατηγορία, προσφέροντας μηδενικές εκπομπές ρύπων (ΖΕV) κατά την 100% ηλεκτρική χρήση, είναι ιδανικό για οδήγηση στην πόλη με την μείωση της κατανάλωσης του μεικτού κύκλου σε λιγότερο από 4.2 l/100 km, με εκπομπές 109 g/km CO2.

Το 508 RXH θα αποκαλυφθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011, και θα ξεκινήσει πωλήσεις την Άνοιξη 2012.

Σημειώνεται ότι μετά το λανσάρισμα του 3008 HYbrid4, η Peugeot θα συνεχίσει την καινοτομική της στρατηγική, συνδυάζοντας την απολαυστική οδήγηση με τις προηγμένες περιβαλλοντικές εξελίξεις, υιοθετώντας την τεχνολογία HYbrid4 και σε άλλα μοντέλα.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Στα σημαντικά ζητήματα της ζωής είμαστε πάντα μόνοι."

Henri Frederic Amiel, 1821-1881, Ελβετός συγγραφέας

  • 1830 — Υπογράφεται στο Λονδίνο, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Ρωσίας, πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
    1878 — Ο ελληνικός στρατός εισβάλλει στην Θεσσαλία.
    1924 — Φεύγει από τη ζωή ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντιμίρ Λένιν.

© 2002-2020 MEDIA2DAY