BMW M5: Ασύγκριτες επιδόσεις 5ης γενιάς

Ακόμα πιο δυνατή η νέα M5, με τα 560 άλογά της να υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις, αλλά και εξοπλισμένη με προηγμένα συστήματα ασφαλείας. Με την τιμή της, ωστόσο, να ξεπερνά τα 100.000 ευρώ, λίγοι θα είναι οι τυχεροί που θα την αποκτήσουν.
BMW M5: Ασύγκριτες επιδόσεις 5ης γενιάς
H Μ5 μετρά τέσσερις πετυχημένες γενιές από το 1984, όταν πρωτοβγήκε, και είναι από τα λίγα μοντέλα αυτής της κατηγορίας που καταφέρνει να εξελίσσεται αλλά και να αποκτά περισσότερη δύναμη σε κάθε νέα γενιά.

Η νέα εντυπωσιακή BMW M5 θα φορά ένα μοτέρ 4,4 λίτρων που θα πλαισιώνεται από διπλά τούρμπο. Το αποτέλεσμα; Καταιγιστικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς αφού η Μ5 διαθέτει 560 άλογα, 680Nm ροπής από τις 1.500σ.α.λ. έχοντας τελική ταχύτητα 305χλμ (όταν εξοπλίζεται με το πακέτο Μ) ή 250χλμ (χωρίς το πακέτο Μ).

Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις για τα 0-100χλμ και τα 0-200χλμ καθώς απαιτούνται μόλις 4,4 και 13 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Όλα αυτά με κατανάλωση που, σύμφωνα πάντα με τη BMW, είναι μειωμένη κατά 30% συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο και κινείται στα επίπεδα των 9,9λτ/100χλμ. Η ιδιαίτερη χαμηλή, για τα δεδομένα του οχήματος, κατανάλωση οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη τεχνολογία Efficient Dynamics αλλά και στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και επτά ταχυτήτων.

Δείτε video με τη νέα BMW M5


Όπως είναι αναμενόμενο, το μοντέλο διαθέτει μια σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα που συνδράμουν αλλά και προστατεύουν τον οδηγό για να μην πέσει στις μπαριέρες… Σε αυτά συγκαταλέγονται τιμόνι M Servotronic, σύστημα ευστάθειας DSC, μπλοκέ διαφορικό με δυνατότητα κλειδώματος από 0% έως 100% ανάλογα με τις διαθέσεις του οδηγού αλλά και σύστημα για την υποβοήθηση στο parking.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική σχεδίαση το μοντέλο διατηρεί «χαμηλούς τόνους». Σημεία που ξεχωρίζουν και κάνουν τη διαφορά είναι οι γρίλιες, το φουσκωμένο καπό, οι 19αρες ζάντες με τους μεγάλους δίσκους αλλά και οι δύο διπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Φυσικά το παρόν δίνει και το λογότυπο “M5” τόσο στο πίσω τμήμα όσο και στα πλάγια του αμαξώματος.

Το εσωτερικό ισορροπεί μεταξύ πολυτέλειας και σπορ χαρακτήρα. Διαθέτει ξανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με επένδυση δέρματος, σπορ καθίσματα Μ, διακοσμητικά αλουμινίου, τετραζονικό κλιματισμό και κρυφό φωτισμό.
Ο οδηγός είχε στη διάθεσή του επίσης head-up display, ενεργά φώτα τύπου xenon, σύστημα αναγνώρισης πεζών και προειδοποίησης για αλλαγή λωρίδας. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ηλεκτρική οροφή, trailer, σύστημα για σύνδεση στο internet και πολλά άλλα ηλεκτρονικά καλούδια.

Η νέα BMW αναμένεται να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Η τιμή της στη Γερμανία θα είναι λίγο πάνω από τα 100.000 ευρώ. Στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα είναι σαφώς ακριβότερη και δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας αλλά και της φορολογίας θα απευθύνεται σε πραγματικά λίγους και τυχερούς.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v