Audi A6: Σπορ πολυτέλεια 7ης γενιάς

Σπορ γραμμές και δυνατοί κινητήρες σε συνδυασμό με τεχνολογίες που βασίζονται στην οικονομία και την άνεση είναι τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου Α6, το οποίο αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει και σε υβριδική έκδοση.
Audi A6: Σπορ πολυτέλεια 7ης γενιάς
Το νέο αναβαθμισμένο Audi A6, ένα από τα σημαντικότερα μέλη της πολυτελούς κατηγορίας, παρουσίασε η γερμανική βιομηχανία, δημιουργώντας νέα δεδομένα για τον -γερμανικό κατά βάση - ανταγωνισμό.

Η 7η γενιά του μοντέλου έχει μήκος 4,92, πλάτος 1,87, ύψος 1,46 μέτρα και χαρακτηρίζεται από σπορ γραμμές. Σε αυτό συμβάλλουν το μακρύ καπό του κινητήρα, η χαμηλή γραμμή της οροφής, οι έντονες γραμμές στα πλαϊνά αλλά και τα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Ανάλογα με την έκδοση, το νέο πολυτελές sedan ζυγίζει έως και 80 κιλά λιγότερο από το απερχόμενο μοντέλο λόγω της εκτεταμένης χρήσης αλουμινίου και της υψηλής τεχνολογίας χάλυβα.

Η Audi λανσάρει το νέο A6 με πέντε ισχυρούς τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες. Οι δύο βενζινοκινητήρες και οι τρεις κινητήρες πετρελαίου αποδίδουν μεταξύ 177 και 300 αλόγων. Όλα τα μοτέρ κάνουν χρήση νέων τεχνολογιών βασισμένα στην οικονομία και την απόδοση χρησιμοποιώντας συστήματα όπως το start/stop και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ενώ η κατανάλωση καυσίμου έχει βελτιωθεί έως και 21% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. H γερμανική εταιρία προσφέρει προαιρετικά υδροπνευματική ανάρτηση με προσαρμοζόμενη απόσβεση αμορτισέρ.

Το νέο Audi A6 είναι επίσης διαθέσιμο με μια ευρεία γκάμα κινητήρων. Η επιλογή για τον υποψήφιο αγοραστή, ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα, θα περιλαμβάνει ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή το ολοκαίνουργιο sport S tronic.

Στην εγχώρια αγορά το νέο Audi θα κάνει την εμφάνισή του αρχικά με τον δίλιτρο κινητήρα των 180 αλόγων με μέγιστη ροπή ατα 4320Nm. H τελική ταχύτητα αγγίζει τα 232χλμ, ενώ χρειάζεται 8,1 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει έως τα πρώτα 100χλμ.

Δείτε video με το νέο Audi A6


Το εσωτερικό του μοντέλου είναι ευρύχωρο και πολυτελές με τη βυθιζόμενη οθόνη να ξεχωρίζει. Προαιρετικά διατίθεται το σύστημα head-up display (προβάλλει πληροφορίες στο παρμπριζ του μοντέλου) αλλά και το σύστημα πλοήγησης MMI navigation. Το τελευταίο προωθεί τα δεδομένα της πορείας/διαδρομής του αυτοκινήτου προς τις μονάδες ελέγχου για τους προβολείς, το αυτόματο κιβώτιο και το cruise control. Επίσης, τα μπροστινά καθίσματα μπορούν να εξοπλιστούν με εξαερισμό και λειτουργίες μασάζ.

Στον βασικό εξοπλισμό του νέου Audi περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σύστημα εξοικονόμησης και ανάκτησης ενέργειας, αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί και κεφαλής, αυτόματος κλιματισμός, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, cruise control. Περιλαμβάνονται επίσης ηχοσύστημα με Mp3 και έγχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών βυθιζόμενη στο ταμπλό.

Η τιμή του Audi A6 2,0ΤFSI είναι 46.900 ευρώ. Σημειώνεται ότι η υβριδική έκδοση του μοντέλου αναμένεται να ακολουθήσει αργότερα συνδυάζοντας την ισχύ των 245 αλόγων του 2,0TFSI και του ηλεκτρονικού μοτέρ.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v