Zafira: Η οικογενειακή άνεση γίνεται… 3G

Η Opel παρουσίασε την τρίτη γενιά του δημοφιλούς Opel Zafira, που ποντάρει και πάλι στην άνεση, την ασφάλεια και το καλοσχεδιασμένο εσωτερικό. Δείτε όλες τις τεχνολογικές βελτιώσεις της νέας έκδοσης του δημοφιλέστερου οικογενειακού μοντέλου.
Zafira: Η οικογενειακή άνεση γίνεται… 3G
H Opel παρουσίασε την τρίτη γενιά του Opel Zafira, ενός μοντέλου που έχει πουλήσει περί τα 2,2 εκατομμύρια οχήματα από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999. Με διαστάσεις και μεταξόνιο μεγαλύτερες από το τρέχον μοντέλο, το νέο Zafira μοιάζει εξωτερικά με το Αmpera.

Mεγάλα φωτιστικά σώματα, εισαγωγές αέρα κάτω από αυτά σαν να είναι η προέκτασή τους και η χαρακτηριστική μάσκα της Opel δεσπόζουν στο μπροστινό τμήμα. Τα φουσκώματα στους τροχούς και τα φώτα LED δίνουν επίσης μια αίσθηση δυναμισμού στο οικογενειακό όχημα.



Ένα από τα δυνατά χαρτιά του Zafira παραμένει η άνεση που προσφέρει στους επιβαίνοντες και οι δυνατότητες διαμόρφωσης των καθισμάτων ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών. Η τρίτη σειρά καθισμάτων μπορεί να πέσει τελείως, ενώ τα τρία καθίσματα της δεύτερης σειρά μπορούν επίσης να αναδιπλωθούν και κινούνται τελείως ανεξάρτητα το ένα από το άλλο κατά 210 χιλιοστά, στο διαμήκη άξονα.

Επιπλέον το μεσαίο κάθισμα μπορεί να υποχωρήσει και μέσω μηχανισμού να μετατραπεί σε ένα μεγάλο υποβραχιόνιο για τους άλλους δύο επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 710 λίτρα όταν η τελευταία σειρά είναι αναδιπλωμένη, ενώ στη διθέσια διάταξη μπορεί να φτάσει τα 1.860 λίτρα.

Συνολικά το εσωτερικό είναι καλοσχεδιασμένο, με έμφαση στην άνεση, την ασφάλεια, αλλά και τηρουμένων των αναλογιών, την πολυτέλεια.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά από τεχνολογικά καλούδια που ενισχύουν την ασφάλεια των επιβαινόντων αλλά και των γύρω. Το Adaptive Cruise Control (ACC) παρακολουθεί συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και αν διαπιστωθεί κάποια έκτακτη ανάγκη τότε μειώνει την ταχύτητα ή φρενάρει το όχημα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η εμπρόσθια κάμερα του μοντέλου, που παρέχει πληροφορίες στον οδηγό για το προπορευόμενο όχημα, ενώ προειδοποιεί ηχητικά και ακουστικά για πιθανή σύγκρουση.

Ακόμη, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του το Advanced Park Assist (APA) που τον υποβοηθά στο παρκάρισμα, αλλά και οπίσθια κάμερα για τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Το Opel Zafira θα διατίθεται με βενζινοκινητήρα 1,4 Ecotec turbo, που ανάλογα με την έκδοση θα αποδίδει 120 ή 140 ίππους. Η γερμανική εταιρία θα βγάζει ακόμη το μοντέλο και με τρεις πετρελαιοκινητήρες 2,0 CDTI.

Στον «εξοπλισμό» περιλαμβάνονται 6τάχυτα μηχανικά αλλά αυτόματα κιβώτια, ενώ το σύστημα start/stop θα διατίθεται με τον ισχυρότερο βενζινοκινητήρα και τους πετρελαιοκινητήρες.

Στο πλάνο της εταιρίας βρίσκεται η παρουσίαση εκδόσεων που θα παίρνουν κίνηση από φυσικό αέριο και υγροποιημένο φυσικό αέριο αλλά και από βενζινοκινήτηρες νέας γενιάς.

Η Opel σχεδιάζει να κρατήσει στην παραγωγή το τρέχον Zafira και το προσφέρει μαζί με το καινούργιο, ως μια οικονομικότερη πρόταση. H τιμή του και το πότε θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v