Νέο Corsa Nurburgring: Η Opel το’ χει «τούμπανο»!

Μια νέα κατά πολύ ισχυρότερη έκδοση του Corsa που ίσως απευθύνεται σε συλλέκτες θα λανσάρει η Opel. Το όνομα είναι Nurburgring, το μοτέρ 1.600 κυβικά, τα άλογα 210 και τα 0-100 σε 6,8 sec. Τουλάχιστον εντυπωσιακό για αυτοκίνητο πόλης, δε νομίζετε;  
Νέο Corsa Nurburgring: Η Opel το’ χει «τούμπανο»!
Το Opel Corsa συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων μοντέλων στην Ελλάδα, τόσο λόγω τιμής όσο και συνολικής παρουσίας. Μέχρι πρότινος, το ισχυρότερο από πλευράς ισχύος Corsa, ήταν το OPC των 192 αλόγων με την δελεαστική τιμή (κάτω των 22.000 ευρώ) και το “ψαρωτικό” look.

Ωστόσο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν αρκέστηκε σε αυτή την έκδοση, αλλά παρουσίασε μια ακόμη ισχυρότερη και πιο εντυπωσιακή που ακούει στο όνομα Opel Corsa Nurburgring Edition.

Το νέο μοντέλο θα διατίθεται εξωτερικά σε μόλις δύο χρώματα, κόκκινο και πράσινο ή για την ακρίβεια «apple-green Grasshopper» και «red Henna» όπως τα ονομάζει η Opel.

Οι οπτικές αλλαγές περιλαμβάνουν ένα καινούργιο spoiler, 18άρες ζάντες, νέες απολήξεις για τις εξατμίσεις και τα λογότυπα «Nurburgring». Συνολικά το νέο Opel δείχνει μυώδες, συμπαγές και σπορ όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα μικρό σε διαστάσεις μοντέλο, που φέρει πάνω από 200 άλογα κάτω από το καπό του.

Για την ακρίβεια το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 1,6 λίτρων που φέρει το μικρότερο OPC δέχθηκε τις περιποιήσεις των μηχανικών της Opel ώστε να αποδίδει 210 άλογα, ενώ η ροπή αυξήθηκε στα 280Nm στο overboost.

Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές αφού το μικρό Opel έχει τελική στα 230 χλμ, επιτάχυνση (0-100) σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ με κουμπωμένη 5η χρειάζεται 6,2 δευτερόλεπτα για φτάσει από τα 80 στα 120χλμ.

Ωστόσο οι αλλαγές δεν περιορίζονται στο μηχανικό σύνολο. Το Nurburgring Edition φέρει καινούργια χαμηλότερη ανάρτηση της Bilstein, ειδικά ελαφρύτερα φρένα εμπρός από τη Brembo και μπλοκέ διαφορικό.

Επιπλέον έχουν επαναπρογραμματιστεί αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα του μοντέλου όπως το traction control, το ABS και το ESP ώστε να πλαισιώνουν σωστά την υπόλοιπη «κατασκευή».

Στο εσωτερικό μεταξύ των αλλαγών συγκαταλέγονται τα σπορ καθίσματα recaro, οι λευκές ραφές και το λογότυπο Nurburgring. Κρίνοντας και από τα υπόλοιπα Corsa- και κυρίως το OPC- το εσωτερικό του νέου μοντέλου θα διαθέτει κυρίως σπορ στοιχεία, που θα ταιριάζουν και με το εξωτερικό στυλ.

Το νέο Corsa δείχνει να απευθύνεται σε «σκληροπυρηνικούς» αγοραστές που προτιμούν τις επιδόσεις, τις οδηγικές συγκινήσεις αλλά και τη διαφορετικότητα που προσφέρει το δέλεαρ της περιορισμένης έκδοσης του μοντέλου.

Το μοντέλο αναμένεται να παραχθεί στον περιορισμένο αριθμό των 500 κομματιών με τιμή που θα ξεκινά από τα 27.650 ευρώ στη Γερμανία. Η τιμή του στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού παραγωγής θα είμαστε τυχεροί αν δούμε έστω και ένα στους ελληνικούς δρόμους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v