Subaru Trezia: Μικρό στο μάτι

Μικρό(μεσαίο) σε όγκο, με χαμηλή κατανάλωση και χαρακτηριστικά οικογενειακού μοντέλου, το νέο Subaru Trezia θα "βολέψει" όσους αναζητούν ένα οικονομικό και πρακτικό αυτοκίνητο πόλης.
Subaru Trezia: Μικρό στο μάτι
Τα μικρομεσαία αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας και καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στους πίνακες των πωλήσεων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που η κρίση έχει ενσκύψει στην Ελλάδα. Αν μάλιστα αυτά τα μικρά σε όγκο μοντέλα συνδυάζονται με οικονομικούς κινητήρες και διαθέτουν χαρακτηριστικά οικογενειακού μοντέλου τότε το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο. Σε αυτή την «κατηγορία» ανήκει το Trezia, το νέο μοντέλο της Subaru, που διατίθεται ήδη στη χώρα μας.

Το Trezia είναι μοντέλο σχεδόν 4 μέτρων (3,995 mm), με μεταξόνιο 2,5 μέτρων που μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβαίνοντες και διαθέτει χώρο αποσκευών της τάξεως των 363 λίτρων. Εξωτερικά και μπροστά ξεχωρίζει σε «μικρογραφία» η χαρακτηριστική μάσκα της Subaru, τα φωτιστικά σώματα και η γενικότερη παιχνιδιάρικη σχεδίαση, για τα δεδομένα της κατηγορίας πάντα. Το πίσω τμήμα είναι πιο συντηρητικό.

Το εσωτερικό είναι καλοσχεδιασμένο και διακρίνεται για την πρακτικότητά του.
Διαθέτει πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους στο ταμπλό, θήκες για μικροαντικείμενα και αναψυκτικά και ένα όμορφο τιμόνι. Η τοποθέτηση του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων ψηλά στο τελείωμα του ταμπλό και όχι κοντά στο χειρόφρενο, όπως στα περισσότερα μοντέλα, ίσως ξενίσει στην αρχή τον οδηγό, αποδεικνύεται όμως αρκετά βοηθητική στις αλλαγές -άλλωστε αρκετά μοντέλα πλέον έχουν υιοθετήσει ανάλογη πρακτική.

[Βίντεο με το Subaru Trezia]

Το Trezia εξοπλίζεται με ένα 4κύλινδρο μοτέρ 1,3 λίτρων που αποδίδει 99 άλογα στις 6.000 στροφές. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 170χλμ, ενώ απαιτούνται περί τα 13,3 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ από στάση. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Η κατανάλωση καυσίμου είναι μικρή καθώς το Trezia καίει μόλις 5,5 λίτρα/100 (μικτός κύκλος).

Ο εξοπλισμός είναι ικανοποιητικός τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και άνεσης. Το Trezia διαθέτει, μεταξύ άλλων, ABS με EBD και Brake Αssist, επτά αερόσακους, ενεργά προσκέφαλα, immobilizer. Διαθέτει επίσης ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ραδιοCD με 4 ή 6 ηχεία, air condition.

Το Subaru Trezia διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τη βασική και τη Sport. H τιμή της βασικής ξεκινά από τα 15.490 ευρώ, ενώ με απόσυρση «πέφτει» στα 14.530. Η Sport έκδοση ξεκινά από τα 16.790 ευρώ αλλά με απόσυρση κατεβαίνει στα 15.830 ευρώ.

To Τrezia δείχνει να απευθύνεται σε εκείνους που προτάσσουν την οικονομία, την πρακτικότητα και κινούνται κυρίως στην πόλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο έχει ένα «κοντινό συγγενή» που ακούει στο όνομα Toyota Verso S και με το οποίο παρουσιάζει ομοιότητες, σε μηχανικά μέρη και στην σχεδίαση, ιδίως του εσωτερικού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v