Citroen C4: Ανανεωμένο "family car" με στυλ και άποψη

Το νέο και εμφανώς ανανεωμένο C4 της Citroen απευθύνεται σε νέους οικογενειάρχες και υπόσχεται χώρους και ασφάλεια. Μεγαλύτερο, στιβαρότερο, πιο "οικογενειακό" και σχεδιαστικά πιο συντηρητικό από τον πρόγονό του.  
Citroen C4: Ανανεωμένο family car με στυλ και άποψη
Η πρώτη γενιά του Citroen C4 παρουσιάστηκε το 2004 και δημιούργησε αίσθηση για την τολμηρή και πρωτοποριακή σχεδίασή της (κυρίως στην coupe έκδοση) που παραμένει φρέσκια ακόμη και σήμερα. Περίπου έξι χρόνια μετά, η γαλλική φίρμα έχει αντικαταστήσει την πρώτη γενιά του μοντέλου με ένα νέο συντηρητικότερο σχεδιαστικά C4, που όμως δείχνει να έχει πιο ξεκάθαρη ταυτότητα και περισσότερα ατού.

Η εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου δεν θα προκαλέσει αλλά ούτε και θα αποτελέσει τον κύριο παράγοντα επιλογής αγοράς. Στο μπροστινό τμήμα δεσπόζει -κλασικό για Citroen - η χαρακτηριστική μάσκα με τα λοχιόσημα, τα όμορφα φωτιστικά σώματα και το μικρό φούσκωμα (μην φανταστείτε υπερβολές) στο καπό. Το πίσω τμήμα διακρίνεται για τα σχετικά ευμεγέθη φωτιστικά σώματα αλλά και το ομαλό τελείωμα της οροφής, στοιχείο που δεν χαρακτήριζε το παλαιό C4 και πρόσδιδε αρκετές δόσεις εκκεντρικότητα στην εμφάνιση.

Το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο από το παλαιό σε όλες τις διαστάσεις, ενώ η χωρητικότητα του χώρου των αποσκευών είναι στα 380 λίτρα και μπορεί να αυξηθεί έως και τα 1180 λίτρα. Αναβαθμισμένη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από την καλή ποιότητα υλικών και το προσεγμένο φινίρισμα. Οι φέτες αλουμινίου σε διάφορα σημεία προσδίδουν σπορ στοιχεία αλλά η συνολική εικόνα που αποκομίζουν οι επιβάτες παραπέμπει σε μια στιβαρή σχεδίαση αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 
[Βίντεο με το νέο Citroen C4]

Εξοπλίζεται με τρεις κινητήρες βενζίνης. Ο χαμηλότερος των 1,4 λίτρων βγάζει 95 άλογα στις 5.000 στροφές, και χαρίζει τελική ταχύτητα πλέον των 180χλμ. Πιο ισορροπημένη επιλογή είναι το μοτέρ των 1,6 λίτρων που επιταχύνει το μοντέλο (0-100χλμ) σε 10,8 δευτερόλεπτα και του προσδίδει τελική ταχύτητα 193χλμ.

Για όσους προτιμούν κάτι πιο γρήγορο η επιλογή ακούει στο μοτέρ των 1,6 λίτρων που με τη βοήθεια υπερτροφοδότησης βγάζει 155 άλογα στις 6.000 στροφές. Mε αυτό το μοτέρ κάτω από το καπό η τελική ταχύτητα του C4 υπερβαίνει τα 210χλμ, η μέγιστη ροπή ανέρχεται σε 240Nm και τα πρώτα 100χλμ έρχονται σε περίπου 8,7 δευτερόλεπτα.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ στην περίπτωση της έκδοσης με το ισχυρότερο μοτέρ το κιβώτιο είναι 6τάχυτο και αυτόματο. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, cruise control και speed limiter, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, ψυχώμενη θήκη στο εμπρός μέρος της κεντρικής κονσόλας, υπολογιστής ταξιδίου, σύστημα επόπτευσης νεκρής γωνίας, ραδιοCD με MP 3 κλπ.

To μοντέλο έρχεται σε 4 εκδόσεις (Trend, Τrend Plus, Attraction, Exlcusive) σε τιμή που ξεκινά από τα 17.200 ευρώ για το "απλό" μοτέρ των 1,6 λίτρων. Το Citroen C4 είναι ένα μοντέλο που δείχνει να απευθύνεται κατά βάση σε νέους οικογενειάρχες που προτάσσουν αυτοκινητιστικά τις ανάλογες αξίες όπως η ασφάλεια και οι χώροι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v