Lamborghini Aventador: Ταύρος με καρδιά... τσιτάχ

Αventador είναι το όνομα ενός βραβευμένου ταύρου, αλλά και η ονομασία του νέου supercar της Lamborghini. Εξωπραγματική τόσο σχεδιαστικά όσο και από πλευράς επιδόσεων, θα έχει σίγουρα ένα... ατού, το οποίο εγγυάται ότι δεν θα ξελογιαστείτε: Την τιμή της. 
Lamborghini Aventador: Ταύρος με καρδιά... τσιτάχ
Aventador ήταν το όνομα ενός από τους πιο διάσημους ταύρους που τον Οκτώβριο του 1993 κέρδισε και βραβείο στην αρένα ταυρομαχιών της Σαραγόσα για το εξαιρετικό του κουράγιο.

Αventador είναι επίσης η ονομασία του νέου supercar της Lamborghini, η οποία όχι μόνο δανείζεται τη φιγούρα του μαινόμενου ταύρου για σήμα αλλά συνηθίζει να δίνει και την ονομασία διασήμων ταύρων στα μοντέλα της.

Η νέα Lamborghini δείχνει να είναι εξωπραγματική τόσο σχεδιαστικά όσο και στις επιδόσεις. Το μόλις 1,13 μέτρων ύψους αμάξωμα είναι γεμάτο ακμές, αεραγωγούς και είναι εντυπωσιακό από όποια πλευρά και αν το παρατηρήσεις.

Έχει μήκος 4,7 μέτρα, πλάτος 2,26 με μεταξόνιο 2,7 μέτρων και κατανομή βάρους 57% πίσω και 43% εμπρός. Το μονοκόκ σασί είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα ώστε να διαθέτει ελαφρύ βάρος και αντοχή, ενώ οι θύρες ανοίγουν προς τα πάνω.



Κάτω από το (προαιρετικά) διάφανο κάλυμμα του κινητήρα δεσπόζει το θηριώδες 12κύλινδρο μοτέρ των 6,5 λίτρων. Αποδίδει 700 άλογα στις 8.250 σ.α.λ. με τη μέγιστη ροπή των 690Nm στις 5.500σ.α.λ. Η τελική ταχύτητα της Aventador αγγίζει τα 350χλμ, ενώ εξίσου εντυπωσιακός είναι ο χρόνος για την επιτάχυνση έως τα πρώτα 100χλμ, αφού απαιτούνται μόνο 2,9 δευτερόλεπτα.

Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερεις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων, ενώ το δύσκολο έργο της ακινητοποίησης του μοντέλου έχουν αναλάβει κεραμικά φρένα με δίσκους διαμέτρου 400mm και εξαπίστονες δαγκάνες.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει επίσης στις αναρτήσεις του μοντέλου οι οποίες είναι δανεισμένες από τη φόρμουλα 1 και δεν ακολουθούν την κλασσική διάταξη δίπλα στους τροχούς αλλά βρίσκονται πιο «βαθιά» στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας του μοντέλου είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει όλων των ειδών τους αερόσακους, συστήματα για τον έλεγχο, την ευστάθεια και το φρενάρισμα του μοντέλου.

Αν και ο προσανατολισμός της Aventador είναι η οδηγική ευχαρίστηση και η ταχύτητα διαθέτει όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια που κάνουν πιο ευχάριστη την καθημερινότητα πίσω από το βολάν όπως το air condition, ηχοσύστημα, θύρες για ipod και USB, Bluetooth, δερμάτινες επενδύσεις.

Το εσωτερικό του μοντέλου είναι εντυπωσιακό και hi-tech με μια TFT οθόνη στο κέντρο του ταμπλό να ξεχωρίζει και ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένα επιμέρους «κομμάτια όπως το τιμόνι, τα καθίσματα κλπ.

Η Lamborghini Aventador έκανε επίσημο ντεμπούτο στο σαλόνι αυτοκίνητου στη Γενεύη και οι πρώτες παραδόσεις του supercar αναμένονται το φετινό καλοκαίρι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v