Alfa Romeo Mi.To: Όταν οι Ιταλοί πιάνουν χαρτί και μολύβι…

"Παιδί" του Μιλάνου και του Τορίνο, το νέο μοντέλο της Alfa Romeo, Mi.To, έρχεται να ανατρέψει αρκετές σχεδιαστικές νόρμες σε διαστάσεις ασυνήθιστα μικρές για την ιταλική φίρμα. Στα συν οι τεχνολογικές καινοτομίες και ο σπορ χαρακτήρας.   
Alfa Romeo Mi.To: Όταν οι Ιταλοί πιάνουν χαρτί και μολύβι…
του Άρη Δαμουλάκη

Με ένα νέο, μικρό αλλά ιδιαίτερα ελκυστικό μοντέλο εμπλουτίζει η Alfa Romeo την κατηγορία των οχημάτων της. Το όνομα του νέου μοντέλου, Alfa Romeo Mi.To, συνδυάζει τα δύο πρώτα γράμματα της πόλης που σχεδιάστηκε (Μιλάνο) και της πόλης που κατασκευάζεται (Τορίνο).

To Μi.To αποτελεί ένα από τα μικρότερα σε μέγεθος μοντέλα που λανσάρει η ιταλική φίρμα δίχως όμως να υπολείπεται σε τίποτα (και κυρίως στο σχεδιασμό) έναντι μοντέλων άλλων κατηγοριών.

Εξωτερικά αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά ότι οι σχεδιαστές της μιλανέζικης φίρμας δημιουργούν οχήματα πρότυπο που αντέχουν στο χρόνο και με την πάροδο αυτού γίνονται κλασσικά.

Mε μήκος που ανέρχεται σε περίπου 4 μέτρα (ενδεικτικά το Mini είναι 3,6 μέτρα) το Μi.To θα μπορούσε να είναι άλλο ένα μικρό μοντέλο που θα διακρίνεται για την πρακτικότητά του. Όμως οι ιθύνοντες στην Alfa Romeo είχαν άλλη άποψη, καθώς το όχημα εξοπλίζεται με εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, έχει δυναμική σχεδίαση και πλειάδα κινητήρων.

Στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζει η χαρακτηριστική «καρδιά» που φέρει το σήμα της Alfa Romeo, ενώ τα φωτιστικά σώματα ομοιάζουν με εκείνα της 8C Competizione. Το επιθετικό της σχεδίασης «συνδράμουν» επίσης τα δύο "νεύρα" που διατρέχουν το καπό, τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο, αλλά και οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών.

Η ενδιαφέρουσα σχεδίαση συνδυάζεται και στο πίσω τμήμα με τα δύο ευμεγέθη φωτιστικά σώματα να ξεχωρίζουν.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες η γκάμα περιλαμβάνει συνολικά 4 (βενζίνης και πετρελαίου) με απόδοση από 90 έως 155 άλογα.

  [ μικρό βίντεο με την Alpfa Romeo Mi.To]


Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται σύστημα ελέγχουν ευστάθειας, εξελιγμένη ανάρτηση αλλά και ηλεκτρονικό σύστημα που ανάλογα με τις διαθέσεις του οδηγού θα διαμορφώνει θα διαμορφώνει σε τρία επίπεδα (Dynamic, Normal, All Weather) επιμέρους συστήματα του οχήματος.

Όσον αφορά το εσωτερικό και σύμφωνα με την Alfa Romeo θα αποτελεί την υψηλότερη έκφραση της ιταλικής «φινέτσας», συνδυάζοντας σπορ χαρακτήρα και πολυτέλεια.

Η Alfa Romeo Mi.TO θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από το Φθινόπωρο του 2008.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v