Audi A3 Cabriolet: Αυστηρό και... σέξι

Με μικρές σχεδιαστικές διαφορές από το "κανονικό" Α3 και με τις εγγυημένες αποδόσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Α3 Cabrio ανοίγει μέσα σε 9 δευτερόλεπτα την υφασμάτινη οροφή του, αποδεικνύοντας πως το αυστηρό μπορεί να είναι και σέξι.
Audi A3 Cabriolet: Αυστηρό και... σέξι
Με ένα νέο μέλος, το οποίο μάλιστα θα έχει υφασμάτινη οροφή, εμπλουτίζει η Audi την ήδη ευρεία γκάμα μοντέλων της. To Audi A3 Cabriolet αναμένεται να κάνει την εμφάνισή τους στις αντιπροσωπείες το Φθινόπωρο του 2008, αρκετά νωρίς δηλαδή για να υποδεχθεί την άνοιξη.

Το νέο Α3 Cabriolet είναι περί τα 4,23 μέτρα και σχεδιαστικά δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την «κανονική» έκδοση. Μπροστά ξεχωρίζει η χαρακτηριστική «γρίλια» που φιλοξενεί το σήμα της γερμανικής εταιρίας, ενώ στα φωτιστικά σώματα έχουν προστεθεί και φώτα τύπου LED τα οποία είναι πάντοτε ανάμενα για λόγους ασφαλείας.

Η υφασμάτινη οροφή που αποτελεί και το στοιχείο που κάνει πραγματικά ξεχωριστό το αυτοκίνητο έρχεται σε δύο εκδόσεις, αυτόματη και ημιαυτόματη αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μόλις 9 δευτερόλεπτα ώστε να ανοίξει/κλείσει πλήρως. Μάλιστα αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν το όχημα κινείται αλλά όχι με ταχύτητα υψηλότερη των 30 χλμ.

Σε ό,τι αφορά το μηχανικό σύνολο ο υποψήφιος αγοραστής έχει να επιλέξει μεταξύ 2 βενζινοκινητήρων και 2 πετρελαιοκινητήρων. Για τους κινητήρες βενζίνης, που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας μπορεί να επιλέξει στον 1,8λίτρο και τον 2,0λίτρο.

Ο μικρότερος αποδίδει με τη βοήθεια της υπερτροφοδότησης 160 ίππους χαρίζει τελική περί τα 220 χλμ και επιτάχυνση έως τα πρώτα 100 σε λιγότερο από 8,5 δευτερόλεπτα. Ο μεγαλύτερος επίσης υπερτροφοδοτούμενος επιταχύνει (0-100) το όχημα σε περίπου 7,4 δευτερόλεπτα, διαθέτει 200 ίππους με την τελική να υπερβαίνει τα 230χλμ.

[Video με το Αudi A3 Cabriolet]


Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία το όχημα παρουσιάζει υψηλή ακαμψία καθώς το 45% του αμαξώματος αποτελείται από χάλυβα υψηλής αντοχής. Μάλιστα ειδικά κομμάτια χάλυβα είναι ενσωματωμένα και στην υφασμάτινη οροφή του Audi A3.

Το εσωτερικό του νέου μοντέλου είναι «αυστηρά» τετραθέσιο και χαρακτηρίζεται από την ποιότητα των μοντέλων της γερμανικής εταιρίας δίχως να διαφοροποιείται ουσιαστικά από το εσωτερικό του απλού μοντέλου, με το σύστημα ελέγχου λειτουργιών (ΜΜΙ) να ξεχωρίζει στην κεντρική κονσόλα.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα καθίσματα, ηχοσύστημα της Bose, σύστημα πλοήγησης, προεγκατάσταση για κινητό τηλέφωνο.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v